''GOVORILI STE DA JE NOVAK KATASTROFA, NEKA MI NEKO OBJASNI'': Nadalovo žestoko obraćanje na konferenciji za novinare!

Druga strana sporta
''GOVORILI STE DA JE NOVAK KATASTROFA, NEKA MI NEKO OBJASNI'': Nadalovo žestoko obraćanje na konferenciji za novinare!
.

Rafael Nadal, prvi teniser svijeta, održao je pres konferenciju na rodnjoj Maljorci na kojoj je kritikovao novinare zbog odnosa prema Novaku Đokoviću.

"Rodžer je osvojio Australijan Open, Novak Vimbldon, a ja Rolan Garos. Sva trojica igramo na veoma visokom nivou, iako ste vi prije samo dva mjeseca govorili kako je Nole katastrofalan. Ja naravno nisam mislio tako, a sve ovo govori koliko je sport u stvari nepredvidiv", rekao je Nadal.

novak-djokovic-loses-miami-open

Španac je poražen upravo od srpskog šampiona u novom epskom susretu u okviru njihovog rivalstva, inače najvećeg i najdužeg u historiji tenisa, poslije čega je Novak savladao Kevina Andersona i osvojio četvrti trofej u Londonu, odnosno trinaesti Grend Slem u karijeri.

"U ovoj fazi moje karijere, iako su pobjede asencija sporta, najvažnije mi je da imam priliku da se takmičim bez ikakvih problema, ali i da uživam nastupajući na najvišem nivou – što je svakako nešto što me čini sretnim".

nadal

Za kraj, novinare je zanimalo kako objašnjava činjenicu da tri igrača u četvrtoj deceniji života (Novak 31, Rafael 32, Rodžer 36) nastavljaju da dominiraju svjetskim tenisom.

"To je nesvakidašnja koencidencija, koja mislim da nije zabilježena u istoriji. Nalazimo se u vrhu duži niz godina, a to može da se objasni na dva načina – ili smo mi toliko posebni, ili ovi koji su iza nas to nisu. Ja lično ne znam šta je po sredi od ta dva, to je na vama da kažete. Ali, isto tako, svjestan sam da će se i to promijeniti jednog dana, dali zbog drugih ili jer će nas stići godine...", zaključio je Nadal.

nadalnovak

Ne propustite