''DJELUJE FRAZA, ALI JE STVARNO ISTINA'': Vrsaljko progovorio o Daliću i otkrio njegovu TAJNU!

Druga strana sporta
''DJELUJE FRAZA, ALI JE STVARNO ISTINA'': Vrsaljko progovorio o Daliću i otkrio njegovu TAJNU!
.

Šime Vrsaljko bio je jedan od ponajboljih desnih bekova na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila drugo mjesto, nakon poraza od Francuske u finalu.

Iza Vrsaljka je sada fenomenalna sezona za klub i reprezentaciju – u dresu Atletica osvojio je Europsku ligu, bio drugi u Španjolskoj, a sada ima i svjetsko srebro s Hrvatskom.

vrsaljko

Kako se emocije smiruju, Vrsaljko je ispričao za SN o tajni uspjeha u Rusiji.

“Mislim da je temelj te priče u atmosferi! Od početka je bila vrhunska i iskrena. Svi za jednog, jedan za sve. Djeluje fraza, ali to je stvarno tako bilo. I zato smo uspjeli. Mi smo kao reprezentacija već dulje vrijeme imali kvalitetan kadar, ali nismo imali rezultat, djelo koje bi potvrdilo sve te teze o talentu i moći. Sad smo imali i jako dobrog vođu, Zlatka Dalića, imali jasne upute što nam je raditi i kako to najbolje odraditi, a poklopile su se i neke nužne stvari, kao što je i doza sreće”, rekao je.
dalic-docek

“Možemo sada o tome pisati traktate, analizirati, možda stvarno treba i malo odmaka vremena da sve sjedne na svoje mjesto. Nisu ni isti svi igrači u odnosu na prijašnje turnire, nije ni izbornik, a pokazalo se, nije bila ista atmosfera ni faktor sreće. Kad je bio Niko Kovač, sve je bilo profesionalno i na vrhunskoj razini rada, ali nismo imali atmosferu. Unutar reprezentacije nije bilo homogenosti, ono kad svi dišemo kao jedan svejedno tko igra ili daje golove. Kod Ante Čačića smo u prvoj fazi turnira igrali odlično, ali onda smo s Portugalom ostali bez faktora sreće. Znate, svi na turnir dođu spremni za rezultat, dobri i orni, ali onda opet netko podbaci. Ovisi o sto stvari, pripremi, odmoru, pristupu, raspoloženju, što sve ne. Vidjeli ste to, uostalom, i u Rusiji, tko je sve ranije od očekivanog išao kući”, zaključio je ovaj hrvatski reprezentativac.

399513-sime-vrsaljko-ff

Ne propustite