Najbolje preporuke za one koji ne vole čišćenje: Savjeti i tajne koji će vam sačuvati živce i vrijeme

Sve za dom
Najbolje preporuke za one koji ne vole čišćenje: Savjeti i tajne koji će vam sačuvati živce i vrijeme
.

Američki naučnici su izračunali da žene troše manje od 30 minuta svakodnevno čišćenje. Korisnici interneta oba spola tvrde da je neophodno održavanje njihovih mjesta stalno čistim, to ih izluđuje i iritira. Nažalost, nemoguće je potpuno zaustaviti brigu o kućnim poslovima. No, postoje savjeti i tajne koje će vam omogućiti da svoje mjesto očistite 2 puta manje, što je već veliki napredak.

Ovo su najbolje preporuke za one ljude koji ne vole čišćenje, ali nisu spremni živjeti u neredu.

1. Tekući sapun pomaže u održavanju sudopera čistim dugo vremena.

 

novi

Da biste svoju kupaonicu čistili, koristite tekući sapun umjesto redovitog tipa. Redoviti sapun ostavlja mrlje na umivaoniku koji dugo traju uklanjanje, a tekuća vrsta štedi puno vremena. Više od toga, liječnici tvrde da se bakterije reproduciraju na zadivljujuću stopu na komadu običnog sapuna.

2. Često čistite "vruće točke", nećete morati precizno prati pod.
Da biste grublje podrezali rjeđe, trebate samo paziti na "vruće točke". Od tamo, prljavština se obično širi cijelom kućom. Najpopularnije vruće točke su dvorana i područje oko kutije smeća. Kako biste zadržali svoje mjesto uredno, samo očistite ova područja jednom dnevno.

3. Očistite WC

 

novi1

Samo uzmite univerzalni deterdžent za kupaonicu i ulijte malo u stalak za WC četkom. Na taj način, svaki put kad koristite toalet, moći ćete ga dezinficirati. Osim toga, ovaj savjet pomaže smanjiti loš miris, samo dodati više deterdženta barem jednom tjedno.

4. Sustavi za pohranu pomažu u održavanju čistoće.
Ako imate dobar sustav za pohranu i ako su vaše stvari tamo gdje trebaju biti, rjeđe ćete moći čistiti. Umjesto korištenja dosadnih plastičnih spremnika, dizajneri preporučuju da budu kreativni u spremanju stvari i korištenju svakog inča koji imate. Na primjer, umjesto naslona za glavu, možete staviti ormar s ladicama, dodati vertikalne police u kuhinji i organizirati svoje stvari na način koji želite.

5. Ako ne koristite papir, nećete imati puno smeća.

 

novi2

Novčanice, novine, pisma i časopisi beskorisni su stvari koje ćete morati pronaći način raspolaganja. Nemojte odgoditi ovo. Riješite se često smećem papira i postupak čišćenja neće trajati dugo.

Dječje crteže možete digitalizirati tako da se njihova remek-djela neće gomilati na vašem stolu.
Svi računi mogu se čuvati u digitalnom formatu: Dug živjeti na internetu!
Bonus: Ova metoda je izuzetno dobra za okoliš. Možete doprinijeti zaštiti prirode odbijanjem korištenja papira.

6. Ako ventilirate kupaonicu, možete izbjeći plijesan.

 

novi3

Potrebno je provjetravati kupaonicu nakon tuširanja ili kupanja. Plijesan se stvara vrlo brzo u uvjetima visoke vlažnosti i temperature. Vrlo je teško ukloniti kalup i puno je vremena potrebno. Dobra ventilacija sprečava pojavu gljivica i plijesni, zaustavlja loše mirise i štedi vam puno vremena za čišćenje.

7. Osvježivač zraka će smanjiti količinu prašine.
Osvježivač zraka ne dopušta da prašina i krzno ostanu na namještaju tako da apsolutno morate imati ako postoje djeca ili ljudi koji imaju alergiju u vašoj kući. Međutim, trebali biste biti oprezni pri korištenju jer ako je vlažnost 40-50%, rezultat će biti suprotan.

8. Limon će pomoći da se riješite neugodnog mirisa

 

novi4

Komadi limuna koji se nalaze na dnu smeće mogu spriječiti pojavu loših mirisa. Međutim, to je ekstremna mjera i to je samo dobro ako očekujete da gosti dolaze u bilo koju minutu i nemate dovoljno vremena za čišćenje. Zapamtite da korištenje komada limuna neće spriječiti reprodukciju bakterija i ne rješava stvarni problem.

9. Kutija za stvari u hodniku, spriječit će da vam stvari ostanu po cijelom stanu.

novi5

Nakon šetnje ili kad se vratimo s posla, u našim džepovima ima mnogo beskorisnih stvari - primitaka, brošura, omotnica bombona i tako dalje. Stvorite područje za dolazne stvari u vašoj dvorani i stavite sve što niste sigurni da ćete ikada trebati tamo. To može biti kontejner ili košarica, a vi biste ga trebali razvrstati s vremena na vrijeme, provjeravajući što vam je potrebno i što možete odbaciti. Na taj način, ove stvari neće zauzeti prostor u vašoj kući.


10. Ormari s staklenim vratima zaštitit će suvenire i knjige od prašine.

 

novi6

Knjige, suveniri, i tako dalje - što manje stvari postoje u vašoj kući, to češće ih morate prašiti. Stručnjaci preporučuju da ih držite u staklenom ormariću - izgleda

Ne propustite