''ŽELIM SAMO JEDNU STVAR'': Dalić o reprezentaciji BiH i njenim igračima nakon dočeka u Livnu!

Druga strana sporta
''ŽELIM SAMO JEDNU STVAR'': Dalić o reprezentaciji BiH i njenim igračima nakon dočeka u Livnu!
.

Hrvatskom izborniku Zlatku Daliću u rodnom Livnu je u utorak navečer organiziran doček.

Prošle sedmice izbornik je iznenadio izjavom da je još prije početka Svjetskog prvenstva razmišljao o odlasku s kormila nogometne vrste.

dalicdocekkehina

Dodao je da se tema o njegovu odlasku ili ostanku "nepotrebno vuče", te da su ga emocije ljudi koji su organizirali dočeke natjerale na razmišljanje.

“Kad čovjek vidi ovoliko emocija naroda, ja sam rekao - jedan sam od ovoga naroda. Ovaj narod je moja snaga. Probleme koje imam sam ću rješavati. Rekao sam da želim mir, da mirno radim i neću spavati otvorenih očiju. Hoću biti maksimalno miran i raditi svoj posao”, istaknuo je Dalić u Livnu.

dalic-1
Hrvatski nogometni savez danas je odlučio da Zlatko Dalić ostaje selektor Hrvatske, a tu vijest stručnjak koji je sa klupe “Vatrene” predvodio do finala Svjetskog prvenstva je dočekao u rodnoj BiH.

Sinoć u Livnu Dalić izrazio je očekivanje da će uspjeh hrvatske reprezentacije dati motivaciju svima u Hrvatskoj i u BiH, kao i u Livnu da ostanu na svojoj rodnoj grudi i stvore bolje uvjete za život.

A danas je za Federalnu televiziju govorio o reprezentaciji Bosne i Hercegovine i njenim igračima.

''Bila je priča prije nekoliko godina da budem selektor reprezentacije BiH, ali tada ja nisam imao tu snagu, a ni rejting da to budem. To tada nije bilo realno'', rekao je Dalić.

dalic

Za reprezentaciju BiH kaže da je prati, te da zna ona ima kvalitet.

''BiH ima prekrasne i dobre igrače, kao što su Džeko i Pjanić. Ko ima takve igrače može očekivati dobar rezultat'', rekao je Dalić.

Ne propustite