ČUVENI TRAVAR SA JUGA SRBIJE OTKRIO TRIK: PRSKANO POVRĆE prelijte ovim i izbaciće SVE OTROVE!
Svima je poznato kako treba veliku pažnju obratiti na zdravlje organizma, ali i na ispravnost onoga što u njega unosimo.
Nebojša Stamenović, čuveni travar iz Niša, otkrio je za "Žena.blic.rs" nekoliko trikova kako da ostanemo zdravi.
Nebojša Stamenović, poznatiji kao Neša Travka, travar, kulinar, planinar, diplomirani eko-turizmolog i nekadašnji šef hilandarske kuhinje, skoro dvije decenije istražuje šta se sve to u prirodi krije a što nam može pomoći da živimo duže i kvalitetnije. Danas Neša svim zainteresovanima daje recepte za najrazličitija jela od posebnog bilja, povrća, začina svih mirisa i ukusa i savjetuje kako bi valjalo da se hranimo i koje namirnice da biramo.
Svjestan je Nebojša da i onaj ko pazi ne može sasvim da se zaštiti od štetnih materija, a ni prodavnice zdrave hrane često nisu garant. Zato za detoksikaciju organizma preporučuje glinu za piće, to jest bentonitsku glinu, koje ima u apotekama.
FOTO: MITAR MITROVIĆ / RAS SRBIJA
– Jednu drvenu kašičicu gline uveče stavite u čašu vode. Prve nedjelje se pije samo voda, a potom se promućka i pije se i talog. Treba je uzimati dvaput godišnje po 10 dana. A ako ne znate da li je povrće koje jedete prskano, prelijte ga uljem, sirćetom, začinom i glinom. Ona za sebe lijepi otrove i izbacuje iz tijela– otkrio je Neša.
(Novi.ba/Zena.blic.rs)