KONJIC I NEVESINJE ''ZAJEDNO ZA BUDUĆNOST'': Jaka poruka mira i mladosti koja ne zna za poraze!

Bosna i Hercegovina
KONJIC I NEVESINJE ''ZAJEDNO ZA BUDUĆNOST'': Jaka poruka mira i mladosti koja ne zna za poraze!
.

Udruženje “Volonteri i prijatelji konjičke regije” iz Konjica sa partnerskom organizacijom mladih “Nova ideja” iz Nevesinja na Boračkom jezeru, nadomak Konjica, organizuje ljetni kamp mira pod nazivom “Zajedno za budućnost” uz donatorsku podršku USA Ambasade u Sarajevu.

Kamp će se održati u objektima Odreda izviđača “Neretva” u periodu od 26. do 28. jula 2018. godine, multietničkog je karaktera i okupit će mladost dva susjedna grada.

Program traje tri dana, a mladi boravkom u prirodi imaju priliku pod vodstvom vrsnih edukatora ojačati kreativnost, kritičko mišljenje, timski rad, a posebno naučiti osnove pružanja prve pomoći, učestvovati u plivačkoj obuci, ekološkoj akciji, fudbalskim i košarkaškim utakmicama. U večernjem terminu organizovat će se “vesele večeri” uz muziku, film i logorsku vatru.

Tom prilikom pozvali smo koordinatoricu ovog projekta, inače članicu udruženja ''Volonteri i prijatelji konjičke regije'', Muameru Tabak koja je za Novi.ba dala više detalja o važnosti i cilju održavanja ovog događaja.

''Druženje i dobra zabava sa prijateljima iz Nevesinja, zatim edukacija neplivača i pružanje prve pomoći, odigrat ćemo fudbalske i košarkaške utakmice tolerancije i sprovesti ekološku volontersku akciju čišćenja obala Boračkog jezera'', kazala je Tabak.

''Očekujemo učešće 25 mladih iz Konjica i 15 iz Nevesinja. Pored toga, bit će prisutni naši stariji članovi koji će brinuti za sigurnost svih nas. Tu je naš predsjednik, Adis Muhibić, a mlade Nevesinja će pratiti sjajan drugar, Branimir Tamindžija s kojim već godinama uspješno sarađujemo u ideji zajedništva i izgradnji bolje budućnosti u Bosni i Hercegovini za sve nas'', izjavila je koordinatorica projketa za naš portal.

Ono što je bitno istaknuti jeste da je ovaj program multietničkog karaktera, a udruženje iz Konjica steklo je jako dobru saradnju sa udruženjem ''Nova ideja'' iz Nevesinja. Muamera Tabak iz Konjica, zajedno sa Sinišom Kilibardom iz Nevesinja učesnicima stoje na raspolaganju, a kako kažu, dobra zabava je prioritet.

''Mladi Konjica i Nevesinja okupljanjem kroz projekat “Zajedno za budućnost” šalju jaku poruku mira i mladosti koji ne zna za poraze. Zajedno ćemo produbit svoje prijateljstvo i saradnju koja u godinama pred nama donosi puno toga pozitivnog i time srušiti barijere koje postoje u glavama pojedinaca. Naša je želja da doprinosimo konkretno jačanju multietničkog života u našoj domovini koji je i dalje poželjan i moguć. Pored toga, naši mladi sugrađani iz Nevesinja ponijet će sigurno lijepu sliku Konjica, a posebno našeg prelijepog Boračkog jezera i vjerujemo da će se rado vraćati na ljetovanje u naš grad. Koristim priliku da se od sveg srca zahvalim USA Ambasadi u Sarajevu koji prepoznaju  aktivnosti Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije” i finansijski podržava naše projekte'', zaključila je Tabak.

 

Ne propustite