Cvetković se trebao pojaviti na konferenciji za medije, ali nije došao!

Region
Cvetković se trebao pojaviti na konferenciji za medije, ali nije došao!
.

Novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković nije došao u beogradski Medija centra gdje je trebalo da održi konferenciju za medije, izvijestila je agencija Beta.

Kako je ranije najavio, trebalo je da govori o, kako je rekao, "sprezi kvazipolitike, organizovanog kriminala i kriminalne propagande u Srbiji". Konferencija je bila zakazana za 12 časova, ali Cvetković nije bilo ni do 13 časova, iako ga je čekalo više novinara.

Kako je agenciji Beta rečeno u Medija centru, novinar iz Bele Crkve nije objasnio razlog nedolaska.

Cvetkovićev advokat Gordan Medaković izjavio je ranije danas da njegov klijent ne bi trebalo da krene za Beograd jer ima sudsku zabranu napuštanja mjesta boravišta, Bele Crkve.

"On ne može da izađe iz Bele Crkve dok se to rješenje ne promijeni. Ukoliko prekrši sudsku zabranu, postoji mogućnost da ode u pritvor. Uložićemo žalbu na to rješenje, ali ja mu ne savjetujem da krene za Beograd", rekao je Medaković agenciji Beta.

Stefan Cvetković je rekao da će bez obzira na mjeru zabrane naći načina da se obrati javnosti, "makar putem interneta".

On je nestao sredinom prošlog mjeseca u Beloj Crkvi, a pojavio se nakon dva dana, tvrdeći da je bio otet. U potragu za Cvetkovićem su bili uključeni pripadnici Žandarmerije, BIA, kriminalističke policije, ronioci, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova. Potom su , Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu protiv novinara iz Bele Crkve pokrenuli istragu i podigli krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanja otmice.

Cvetković je kasnije fizički napadnut u Beloj Crkvi, a tvrdi i da je prošle semice neko pucao na automobil kojim je upravljao.

Ne propustite