Pritisnite ovu tačku i držite jednu minutu: Ono što ćete osjetiti u vašem tijelu će vas ostaviti bez riječi

Zanimljivosti
Pritisnite ovu tačku i držite jednu minutu: Ono što ćete osjetiti u vašem tijelu će vas ostaviti bez riječi
.

Prema mnogim studijama, pritiskanjem akupresurnih tačaka pravilno, možete iskusiti pozitivne rezultate u odnosu na bol i nelagodnost. Najbolja stvar kod akupresure i refleksologije je što možete sami sebi pomoći.

Akupresura i refreksologija

t

U refleksologiji i akupresuri restorativna masaža pritiska u određenim dijelovima šake i stopala, olakšavaju optimalno zdravlje i ublažavaju bol. Akupresura ne samo što pomaže da se riješite bola, već i u mučnina, vrtoglavica i mnogih drugih stvari.
Lupanje srca

t1

Možda ćete nekad iskusiti da vam srce odjednom počinje ubrzano kucati. To može biti rezultat anksioznosti i nervoze.
Liječenje kroz akupunkturu

t2

Lupanje srca je zastaršujuće iskustvo koje inače nije štetno, ali može biti tretirano metodom akupunkture, samo što će jedina razlika biti to što ćete umjesto igle koristiti vaše prste.
More mira

t3

Tačka akupresure nalazi se u centru grudne kosti i naziva se "more mira", stoga, pritisnite ovu tačku palcem 1-2 minuta i dišite polako.
Prednosti "moru mira"

t4

Za liječenje nervoze, probleme u grudima, lupanje srca, astme, kašlja, anksioznosti i nekoliko problema sa grudima kao što su nedovoljno laktacije i mastitis.
Tačka trećeg oka

t5

To je još jedna tačka mirovanja i nalazi se između obrva. Stoga, imenovana je kao treće oko.
Benefiti tačke trećeg oka

t6

Na kontinuirano pritiskanje tačke, svi poremećaji spavanja, nesanica, glavobolja, problemi s očima, vrtoglavica, zapušenje nosa, nestaće.

Aktivirajte ovu tačku

t7

Da bi aktivirali tačku trećeg oka, potrebno je da zatvorite oči i sjednete u opuštenu poziciju. Stimulišite ovu tačku srednjim prstom i dlanovima, pritisnite tačku 1 minut i dišite duboko.
Stomak

t8

Mnogi refleksolozi preferiraju ovu tačku zato što pomaže da se stvori pokret koji poboljšava proces disanja i daje osjećaj olakšanja.
Podlaktica

t9

Stres i anksioznost zapušavaju protok energije u tijelu koje bi ova tačka mogla da popravi. Pomaže da se energija kreće u pravom smeru, pomažu vašem mentalnom fokusu i smanjuje stres.
Dlan

t10

Onog trenutka kada pritisnete ovu tačku, osjetićete kako stres isparava. Nalazi se na jednoj od najvažnijih meridijana (energetski kanal). Nestaće problemi sa nesanicom, glavoboljom, bolovima u stomaku i probavnih smetnji više neće biti.
Dokoljenica

t11

Ako osjećate stres u gornjem dijelu tijela, masiranje ovog mjesta je savršeno.
Stopalo

t12

Pritisak na ovu tačku može da pomogne opterećenom i stresnom umu. Neki refleksolozi vjeruju da je ovo najbolji meridijan za liječenje pankraesa, u centru stopala.
Najvažniji savjet koji trebate da imate na umu

t13

Najvažniji dio polazi iz disanja. Potrebno je ravnomjerno i duboko da dišete. To će opustiti cijelo tijelo i um.

Ne propustite