Velika Kladuša: Nije prihvaćen Mektićev prijedlog o privremenom šatorskom naselju

Aktuelno
Velika Kladuša: Nije prihvaćen Mektićev prijedlog o privremenom šatorskom naselju
.

Delegacija opštine Velika Kladuša nije se danas saglasila sa prijedlogom ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića da u mjestu Polje na teritoriji te opštine bude izgrađeno privremeno šatrosko naselje za ilegalne migrante.

Predsjednik Opštinskog vijeća Velike Kladuše Fikret Bašić, koji je bio u delegaciji opštine koja se sastala sa Mektićem, izjavio je Srni da je Mektić rekao da je EU spremna da finansira privremeno šatorsko naselje u mjestu Polje u Velikoj Kladuši do izgradnje migrantskog prihvatnog centra u Medenom Polju, ali da povodom tog prijedloga nije ništa konačno dogovoreno.

"Nismo mogli da prihvatimo prijedlog o formiranju privremenog šatorskog naselja na području opštine Velika Kladuša. Delegacija opštine nije mogla da preuzme na sebe odgovornost da smo saglasni sa tim prijedlogom jer je Opštinsko vijeće donijelo zaključke u kojima se traži izmještanje svih migranata sa područja opštine Velika Kladuša. Mi ćemo u dogledno vrijeme održati Kollegijum Opštinskog vijeća o tom pitanju", saopštio je Bašić, javio je RTRS.

Prema njegovim riječima, Mektić ih je informisao da će sutra dio migranata, tačnije porodice sa djecom sa lokacije koja se nalazi na jednoj livadi u opštini Velika Kladuša biti izmješteni u Hotel "Sedra", u opštini Cazin.

Bašić je rekao da na području Velike Kladuše trenutno boravi oko hiljadu ilegalnih migranata koji su smješteni u privremenom šatorsku naselju, u privatnim objektima.

"Nema velikih bezbjednosnih problema, ali ima informacija da se dešava da oni ulaze bez pitanja u objekte lica koja borave u inostransatvu", naglasio je Bašić.

 

Ne propustite