NEĆETE ZNATI ŠTA ĆETE S TOLIKO NOVCA: Pljuštat će vam u kuću, ako URADITE OVIH 5 STVARI!

Sve za dom
NEĆETE ZNATI ŠTA ĆETE S TOLIKO NOVCA: Pljuštat će vam u kuću, ako URADITE OVIH 5 STVARI!
.

Feng shui drevna je kineska vještina koja tvrdi da pojedine aspekte života možete da unaprijedite ili upropastite rasporedom stvari u kući, odnosno rasporedom prostorija, položajem kuće...

Ako želite da ojačate svoju finansijsku situaciju, napravite ove izmene u svom životnom prostoru i pare će početi da pljušte.

dom11

SIMBOL VODE IZBACITE IZ KUĆE

''Cijevi koje cure, znak su da vam novac izmiče iz ruke'' - kaže feng šui konsultant Karen Karter. Da biste pojačali svoj bankovni račun, obavezno treba da popravite sve pokvarene cijevi u kući, ali i da se riješite sve vode koja duže vrijeme stagnira, na primjer, da promijenite vodu u vazama za cvijeće.

Najbolje bi bilo izbjegavati izlaganje likovnih djela sa elementima vode - posebno u spavaćoj sobi, niti postavljati ogledala na mjestima višim od vašeg nosa.

cvijece4

ŠTO VIŠE BILJAKA UNESITE U KUĆU

''Kako biste prosperirali u životu, važno je da u svom domu kreirate živahan, zdrav i nadahnjujući prostor bez nereda'' - upozorava feng šui stručnjak Laura Benko. Nered smeta slobodnom protoku energije, zbog čega se ukućani ulijene.

Životnu snagu najbolje bi bilo ojačati biljkama i cvijećem, ali i redovnim provjetravanjem svih prostorija. Fontane su simbol novca i bogatstva pa ako imate prostora u dvorištu kuće i sredstava na raspolaganju, razmislite o ovom ukrasu.

biljke

BOJE BOGATSTVA

Boja može imati veliki uticaj na vaše raspoloženje. Crvena se smatra vrlo moćnom bojom, pa ne čudi što slavne osobe hodaju upravo po tepisima ove boje kad idu na premijere filmova. Ako želite da privučete novac u svoj život stavite crvene dekoracije, kao i zelene i ljubičaste.

Međutim, postoji izuzetak. Ako ne podnosite crvenu, zelenu ili ljubičastu boju, one neće upaliti kao sredstvo za privlačenje novca u vaš život. Feng šui se ne ogleda samo u rasporedu predmeta, već i u skladnoj ravnoteži između vas i prostora u kojem boravite.
dom7

OČISTITE KUHINJU

''Vaša je kuhinja direktno povezana sa vašom mogućnošću da privlačite novac'' - kaže feng šui konsultant Suzan Mecger. Važno je održavati sudoperu i frižider organizovanim.

Šporet mora da bude čist, a svaka ringla treba pravilno da radi. Na kraju, ako želite da pojačate svoju finansijsku situaciju, pobrinite se da sto za ručavanje uvijek bude besprekorno čist.

61366299-mala-kuhinja

IZBACITE STARE STVARI

Da biste zaradili novac, nekad morate da se oslobodite starih stvari koje nikada ne koristite. Na primjer, sigurno u nekim kutijama čuvate stare daljinske upravljače, odjeću u koju više ne možete da uđete i slične predmete koji ne služe nikome.

Ako nešto ne koristite, vjerovatno vam to nije ni važno, niti vam je potrebno. Oslobodite tako prostor u kući koji će vam omogućiti ulaz nove energije i donijet će vam prosperitet.

Ne propustite