Bijele milie oko očiju mogu da TOLIKO utiču na naše zdravlje - Doktori nam ništa nisu rekli!

Zdrav život
Bijele milie oko očiju mogu da TOLIKO utiču na naše zdravlje - Doktori nam ništa nisu rekli!
.

Osobe različite starosne dobi mogu razviti ove mlijačne tačkicee. U vodiču ispod dobićete uvid i uzroke koje su najčešće povezani sa mliječnim tačkicama.

Šta su mliječne tačkice?

m

Milie ili bijele tvrde tačkice koje se mogu pojaviti na cijelom licu se formiraju tako da keratin (proizvodi ga koža) ostane zarobljen ispod površine kože tvoreći malu cistu u obliku bijelih tačkica (primarne milie). Takođe, mogu biti nakupine masti i loja (sekundarne milie).

Ljudi svih uzrasta mogu da ih dobiju, ali se najčešće nalaze kod novorođenčadi. Najčešće se nalaze na licu, nosu, obrazima, oko očiju.
Koji je uzrok?

m1

Uzrok može biti oštećenje kože kod odraslih. Može se pojaviti zbog već nekog postojećeg stanja kože ili može biti nus pojava opekotina, plikova, dugoročnog sunčanja, upotreba steroidnih krema, čak i ponovljeni postupci lasera i dermoabrazije. U nastavku ćemo proći kroz nekoliko prirodnih lijekova da biste smanjili milie.
Skrab za lice od limuna i šećera

m2

Limun ima fantastična antibakterijska, antiseptička, izbjeljivačka i antioksidantna svojstva. On se konstantno pojavljuje u nezi lica kada je riječ o prirodnim metodama. Za skrab vam treba šećer, limun i maslinovo ulje. Nježno utrljavajte skrab na lice kružnim pokretima i ostavite na licu da odstoji 15-20 minuta, a zatim operite.
Med

m3

Med će nahraniti i hidrirati vašu kožu. Kada ga nanesete na kožu, koža će zadržati vlagu koju med apsorbuje i spriječiće isušivanje. Napravite piling od meda, šećera i ulja jojobe.
Ricinusovo ulje

m4

Ricinusovo ulje je djelotvoran višenamenski sastojak koji je poznat u liječenju stanja kao su infekcije, zatvor, probleme sa bešikom, astma. Idealan prirodni sastojak za liječenje stanja kože kao što su akne i milie.
Naparite lice

m5

Para je odličan način da skinete nečistoće sa lica. Parenjem lica cirkulacija krvi je bolja i pomoći će vam da se pore bolje otvore i da se uklone mrtve ćelije kože. Namočite peškirić u vruću vodu i stavite na lice na nekoliko minuta i uklonite.

Ulje čajevca

m6

Ulje čajevca je prirodno sredstvo za dezinfekciju kože. Ima antibakterijska i antifungalna svojstva što pomaže da koža bude čistija i otpornija na inferkcije. Poslije pranja lica, ulje stavite na mjesto na kom su milie. Ostavite da prenoći, a ujutru isperite.
Kora nara

Pečena kora nara koja se usitni u prah je izuzetno popularan za milie i ima antioksidativno dejstvo. Pecite kore dok ne dobiju braon boju, smrskajte je u prah i pomješajte sa limunovim sokom ako želite. Nanesite masku na lice, neka odstoji 15 minuta. Radite ovo nekoliko nedelja dok neravnine i bijele tačkivce ne nestanu.

Napravite pastu od kukuruznog skroba i jabukovog sirćeta. Nanesite na mjesta na kojima su bele tačkice i pustite da odstoje 25 minuta, a nakon toga isperite.
Lišće piskavca

m9

U mnogim kulturama, lišće piskavca se koristi za akne, mitisere, milie i druge fleke. Zgrabite šaku sviježih listova piskavice i ugnječite ga sa malo vode u avanu. Napravljenu pastu stavite na lice na 15 minuta.
Uklonite šminku poslije spavanja

m10

Koža lica se odmara tokom noći, pa bi poželjno bilo da brinete o njoj i dopustite joj da diše čista i blistava tokom noći. U toku spavanja, lice oslobađa slobodne radikale koji oštećuju zdrav kolagen u koži. Prljavo lice od šminke zapušuje pore i doprinosi pojavi akni i drugim nepravilnostima na koži.
Dalje od direktnog sunca

m11

Klonite se teške šminke, ne dirajte lice, nikada ne pokušavajte da istiskate milie i klonite se štetnosti sunčeve svjetlosti. Produženo izlaganje na suncu će pogoršati milie i oštetiti kožu.

Ne propustite