Iz vaša mašine za suđe se širi SMRAD: Evo kako da riješite taj problem PRIRODNO!

Sve za dom
Iz vaša mašine za suđe se širi SMRAD: Evo kako da riješite taj problem PRIRODNO!
.

Mnogi danas svoj život ne mogu zamisliti bez mašine za pranje posuđa. Ipak činjenica je da se nakon nekog vremena iz nje počnu širiti neugodni mirisi, a da biste izbjegli štetne kemikalije riješite ovaj problem prirodno.  Evo kako:

masina1

Običan bijeli alkoholni ocat

masina2

Ovo je idealno prirodno sredstvo za čišćenje doma, pa tako i perilice za posuđe. Uzmite pola šalice bijelog alkoholnog octa i prelijte njime dno perilice. Popunite zatim perilicu prljavim posuđem, stavite tabletu i uključite program pranja. Ovako se uklanjaju razne naslage nastale na stjenkama i košarama perilice.

masina

Limun i limunska kiselina

limunov-sok

Ogulite limun i utrljajte njegovu koru u unutarnje stjenke perlice. Uzmite još jedan limun i njegovu koru stavite u odjeljak perilice, tj. košaru gdje se pere pribor za jelo, a sok iz limuna prelijte preko dna perilice. Ostavite da malo odstoji, a zatim stavite prljavo posuđe i tabletu i uključite.

masina3

Osim toga, uzork mirisa je ponekad loše održavanje. Ne zaboravite ostaviti otvorena vrata kada je mašina prazna, kako se ne bi skupljala vlaga. Također pomoći će i ako, prije stavljanja u mašinu, za posuđa sperete ostatke hrane.

Ne propustite