NOVA OBEĆANJA

SDP: Odmah povući sramni nacrt kodeksa odijevanja i ponašanja na UNSA, izmijenit ćemo zakon

Objavljeno:20.07.2018 - 12:04
A A A Times Arial

Povodom sve burnijih reakcija javnosti na Nacrt kodeksa o ponašanju i odijevanju na Univerzitetu u Sarajevu iz SDP-a su pozvali da se taj Nacrt povuče.

"Nakon neviđene blamaže koju je svojim prilogom o kodeksu odijevanja i ponašanja na UNSA priredila TVSA, valjda je svima jasno da ovaj dokument ne zaslužuje da se o njemu više uopšte raspravlja i da mu se na taj način daje bilo kakav legitimitet", poručuju iz SDP-a. 

Traže od čelnika Univerziteta u Sarajevu kao i SDA i njihovih ministara i premijera Kantona Sarajevo, u čijoj kuhinji je i smišljen ovaj sramni projekat indoktrinacije i ugrožavanja slobode i ljudskih prava, da odmah iz procedure povuku nacrt kodeksa. 

"Poručujemo vlastima Kantona Sarajevo da svoje bolesne frustracije neće nametnuti građanima, u ovom slučaju prije svih studentima i nastavnicima UNSA. 

U 21. vijeku Sarajevo neće postati mentalna kasaba, samo zbog toga što nekolicina SDA-ovaca misli da cijeli svijet treba biti ustrojen u skladu sa njihovim kvazi moralnim svjetonazorima. Vlada KS koja nije u stanju osigurati građanima snabdijevanje vodom, pa čak ni pokositi travu po sarajevskim parkovima, ima puno pametnijeg posla od toga da propisuje kako će se studenti i nastavnici odijevati. 

Pozivamo ovim putem i rukovodstvo TVSA da uputi javno izvinjenje prije svega osobama koje je izvrijeđala u spornom prilogu, a onda i cjelokupnoj javnosti od čijih poreza prima plaću", navodi se u saopćenju.

Poručuju da će se sve ovo od oktobra promijeniti. 

"Nova vlast predvođena SDP-om, izmijenit će Zakon o visokom obrazovanju koji je usvojila trenutna vlast predvođena SDA-om, a koji za cilj ima potpuno stranačko ovladavanje Univerzitetom, do nivoa propisivanja načina odijevanja studenata i nastavnika", zaključuju u saopćenju.

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!