Trump: Mediji žele sukob s Rusijom koji bi mogao dovesti do rata

Svijet
Trump: Mediji žele sukob s Rusijom koji bi mogao dovesti do rata
.

 Američki predsjednik Donald Trump izjavio da se nada novom susretu s ruskim kolegom Vladimirom Putinom, uprkos žestokim kritikama pojedinih političara i medija u SAD-u.

Dvojica lidera su se u ponedjeljak susreli u Helsinkiju gdje su razgovarali o raznim temama, a to se nije svidjelo jednom dijelu javnosti u SAD-u. 

Trump je na svom Twitter nalogu napisao da neki mediji, koji kako je naveo emituju 'lažne vijesti', žele da vide ozbiljnu konfrontaciju Washingtona i Moskve, koja bi mogla da dovede do rata između dviju zemalja, prenosi Sputnik.

- Lažni mediji tako silno žele da vide ozbiljan sukob s Rusijom, čak i takvu konfrontaciju koja bi mogla da dovede do rata. Oni toliko snažno i bezobzirno pritiskaju i mrze činjenicu da ću ja vjerovatno imati dobre odnose s Putinom - napisao je Tramp.

Dodao je da se nada drugom samitu i implementaciji onoga što je na prvom dogovoreno, kao što su mir na Bliskom istoku, pitanje Ukrajine, Sjeverne Koreje, cyber napada, borba protiv terorizma...

​Prvi sastanak predsjednika Rusije i SAD-a održan je 16. jula u Helsinkiju. Razgovarali su više od dva sata, nakon čega su se suglasili da rade na unapređivanju odnosa dviju zemalja.

Ne propustite