SASTANAK ČOVIĆA I VUČIĆA: Razgovarali o daljnjem unapređenju odnosa BiH i Srbije

Aktuelno
SASTANAK ČOVIĆA I VUČIĆA: Razgovarali o daljnjem unapređenju odnosa BiH i Srbije
.

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović sustao  se danas u Beogradu s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, saopćeno je danas iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Republike Srbije, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u regiji.

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Čović je informirao predsjednika Vučića o važnosti održavanja stabilnosti u regiji, s posebnim naglaskom na razdoblje nakon Općih izbora u BiH u oktobru.

Također je upoznao svog sugovornika o inicijativi Predsjedništva BiH za skorim organiziranjem okruglog stola o ciljevima održivog razvoja sa predsjednicima susjednih zemalja, Republike Hrvatske, Republike Srbije i Crne Gore, koji su također potpisnici Agende 2030, što će poslužiti kao dodatni poticaj regionalnom približavanju i suradnji.

Razgovarano je također i o zajedničkim infrastrukturnim projektima, kao i pozitivnim rezultatima ovogodišnjeg Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, na kojem je Srbija bila zemlja-partner.

Na kraju susreta, predsjednik Vučić je još jednom istaknuo potporu Republike Srbije unaprjeđenju odnosa, teritorijalnom integritetu BiH, te posebno suradnji sva tri naroda, saopćeno je iz Predsjedništva.

Ne propustite