Milanu Bandiću određena jamčevina 15 miliona kuna

Region
Milanu Bandiću određena jamčevina 15 miliona kuna
Prihvaćena jamčevina zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i osmorici njegovih saradnika. Oni će biti pušteni da se brane sa slobode kada prođu žalbeni rokovi, uz određene mjere opreza.

 

Prihvaćena jamčevina zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i osmorici njegovih saradnika. Oni će biti pušteni da se brane sa slobode kada prođu žalbeni rokovi, uz  određene mjere opreza.

Najveću jamčevinu sud je odredio Bandiću, koji, ako želi izaći na slobodu, na račun suda mora položiti 15 miliona kuna.

Bandić ne može obnašati dužnost  gradonačelnika.

USKOK-ova tužiteljica Ksenija Krizman kazala je nakon ročišta da je sudac istrage Zdenko Posavec prihvatio prijedlog da se osumnjičenicima odredi istražni zatvor, ali je ostavio mogućnost da se svi brane sa slobode uz položene jamčevine koje su veće nego ranije.

Ranije juče priveden je i pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić u okviru istrage u „aferi Agram“, u kojoj se istražuju malverzacije u Gradu Zagrebu, doznaje Al Jazeera.

Lovrić je jedan od najbližih saradnika gradonačelnika Milana Bandića, a policijskom USKOK-u navodno su sumnjivi poslovi koje je grad imao s Košarkaškim klubom Cibona, čiji je predsjednik uprave godinama bio Lovrić.

 

Ne propustite