BRITANSKI MEDIJ NEMILOSRDAN: Evo šta su objavili o Kolindi Grabar Kitarović i Luki Modriću!

Aktuelno
BRITANSKI MEDIJ NEMILOSRDAN: Evo šta su objavili o Kolindi Grabar Kitarović i Luki Modriću!
.

U Britanskom časopisu za politiku i ekonomiju Prospect jučer je objavljen tekst aitorice Catherine Baker, a u njemu se radi od hrvatskoj predsjednici  Kolindi Grabar Kitarović odnosno njezinom pojavljivanju na SP u Rusiji.

kolinda2

Nakon uvodnog dijela u kojem se govori kako je predsjednica osvojima mnoge svojim ponašanjem i ukratko put do mjesta predsjednice države, autorica dalje navodi kako njezina populistička politika u Hrvatskoj, ali i korupcija, bacaju drugačije svjetlo na slike sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

kolinda3

Većina gledatelja izvan Hrvatske koji su vidjeli kako je čvrsto, majčinski zagrlila Luku Modrića nakon finalne utakmice, ne znaju da je on kod kuće suočen s optužbama za lažno svjedočenje u korist Zdravka Mamića kojemu se sudi za korupciju. Ti prizori mogli bi rehabilitirati Modrića u očima svijeta zbog tog kontroverznog svjedočenja kod kuće”, navodi ona.

kolinda5

Nadalje, navodi se kako je prisno povezivanje s nogometnim reprezentativcima dio političkog imidža koji predsjednica izgrađuje još otkako izabrana na to mjesto. Pritom autorica ističe kako Svjetsko prvenstvo inače predstavlja suštinsku vezu nogometa i nacionalizma; vezu koja je u hrvatskom slučaju posebno čvrsta ponajviše zahvaljujući političarima poput pokojnog predsjednika Franje Tuđmana i Grabar Kitarović. U tom smislu u tekstu podsjeća na uspjeh Hrvatske na SP 1998.

kolinda4

Na kraju autorica navodi da je za hrvatsku predsjednicu SP u Rusiji bila tek “jedna od stanica u njezinoj beskonačnoj predizbornoj kampanji koja službeno počinje tek sljedeće godine”.

kolinda6

Ne propustite