Uhapšen državljanin BiH i Hrvatske u akciji zaplijene droge na području Neuma

Aktuelno
Uhapšen državljanin BiH i Hrvatske u akciji zaplijene droge na području Neuma
.

U koordiniranoj akciji provedenoj pod nadzorom tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski službenici SIPA-e, u saradnji s Graničnom policijom BiH i MUP-om HNK-a, otkrili su i zaplijenili krijumčarenu isporuku od oko 665 kilograma opojne droge marihuana „skank“.

Zapljena je izvršena na području Neuma, nakon čega je izvršen pretres i uhapšena jedna osoba, državljanin R Hrvatske i BiH.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole cisterne dubrovačkih registarskih oznaka,  u kojoj je vršen prijevoz opojne droge iz R Crne Gore u R Hrvatsku, a bila je namijenjena zapadnom narko-tržištu.

Zaplijenjena količina opojne droge marihuana „skank“ je najveća zaplijenjena količina droge u posljednjih nekoliko godina,  koja na ilegalnom narko-tržištu dostiže milionski iznos.

Nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužilac će donijeti odluku o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

- Ta akcija pokazuje odlučnost Tužilaštva BiH i policijskih agencija BiH da se suprotstave međunarodnim organiziranim kriminalnim grupama koje krijumčare velike količine narkotika.

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu - saopćeno je iz tog tužilaštva. 

Ne propustite