DJEČACI I TRENER IZAŠLI IZ BOLNICE I SADA OTKRIVAJU STRAŠNE DETALJE IZ PEĆINE: "Ne isključujte televizor, ne utišavajte ton"

Svijet
DJEČACI I TRENER IZAŠLI IZ BOLNICE I SADA OTKRIVAJU STRAŠNE DETALJE IZ PEĆINE: "Ne isključujte televizor, ne utišavajte ton"
.

Dvanaest tajlandskih dječaka i njihov trener koji su prošle sedmice spašeni iz pećine na Tajlandu, danas se prvi put pojavljuju u javnosti, na konferenciji za novinare.

Dječaci će ispričati o svojim iskušenjima koja su ih snašla tokom 17 dana koliko su bili unutra zarobljeni, a nakon toga će se vratiti svojim kućama.

1553591-ep-taj-ff

"Razlog za održavanje ove konferencije za novinare je taj da bi mediji mogli da im postave pitanja, a poslije toga se mogu vratiti da žive svoj normalan život bez medija koji bi ih uznemiravali", rekao je portparol šefa vlade Tajlanda.

1553587-ep-ataj-ff

On je dodao da će to biti njihov "jedini zvanični intervju", rekavši da će "neće biti više razgovora s novinarima nakon ovog".

Zamolili su sve da poštuju privatnost dječaka, budući da bi iznenadna medijska pažnja mogla negativno da se odrazi na njihovo mentalno zdravlje.

"Ne znamo kakve rane ta djeca nose u srcima", rekao je danas novinarima zvaničnik tajlandskog Ministarstva pravde.

1553229-epa-tajland-deca-ff

 "Ovo je priča koju svi Tajlanđani žele da čuju. Ne isključujte televizor, ne utišavajte ton", našalio se voditelj televizije VOICE, koja često kritikuje vojnu vladu te zemlje.

tajland2

Pitanja koja su novinari postavili su pregledali psihijatri da bi se osiguralo da ne uznemire dječake.

Ne propustite