Najveće laži u historiji čovječanstva u koje više niko ne vjeruje

E buraz
Najveće laži u historiji čovječanstva u koje više niko ne vjeruje
.

Svi mi čujemo neke prilično velike gluposti na dnevnoj bazi, ali nečuveno postavljanje laži definitivno osvaja glavnu nagradu. Vi ćete samo svjedočiti šokantnoj istini iza najvećih laži koje su ikad rečene i propagirane.

Tokom četiri odvojena putovanja koja su započela s onom 1492., Kolumbo je stigao na različite dijelove na Karibima koji sada pripadaju Bahamima, kao i na ostrvo kasnije nazvano Hispaniola. Istraživao je središnje i južnoameričke obale.

1

Ali nije stigao u Sjevernu Ameriku, od kojeg su se, naravno, naselili Indijanci i nikada nije mislio da je pronašao novi kontinent.

2

Takođe se vjeruje da je nordijska istraživačica Leif Erikson stigla u Kanadu možda 500 godina prije nego što se Kolumbo rodio, a ima i nekih koji vjeruju da su fenički mornari prije mnogo godina  ranije prešli Atlantik.

3

 

Kao što znate iz vožnje Paul Revera, on je signalizirao “jednom kad odlaze kopnom, a dvaput ako krenu na more”, ovisno o tome kako su Britanci došli u grad. Kad su se zapalile dvije svjetiljke, Paul Revere vozio se gradovima, ljude i vikali: “Britani dolaze! Britanci dolaze! “

4

 

Misija je morala biti tiha, tako da je istina, zapravo, vjerovatno “Psst, hej momci, Britanci su ovdje, dolaze. Uzmi oružje “- tiho, pod okriljem noći.

5

 

Nema apsolutno nikakvih dokaza, pa ni najmanji znak da Vikinzi nose rogove na svojim kacigama.

6

 

Ova ideja zapravo dolazi sa scene jedne opere Richard Wagner iz 1876. godine

7

 

Ne propustite