"VATRENI" SLETJELI U ZAGREB: Očekuje ih 80.000 navijača

Region
"VATRENI" SLETJELI U ZAGREB: Očekuje ih 80.000 navijača
Avion Croatia Airlinesa sa svjetskim nogometnim doprvacima sletio je u ponedjeljak u 15 sati i 22 minuta u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman.

Avion Croatia Airlinesa sa svjetskim nogometnim doprvacima sletio je u ponedjeljak u 15 sati i 22 minuta u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman. 

Avion hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika, Airbus 319, na kojem je s obje strane trupa pisalo "Bravo Vatreni", na ulasku u hrvatski zračni prostor dočekali su i do slijetanja u Zagrebu dopratili avioni Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Po slijetanju, avion je do mjesta zaustavljanja prošao ispod luka kojeg su napravili vodeni topovi iz vatrogasnih vozila, a reprezentativce su na crvenom tepihu dočekale i Zagrebačke mažoretkinje, piše "Fena".

Iz aviona je prvi izašao najbolji hrvatski nogometaš svih vremena, kapetan reprezentacije i najbolji igrač Svjetskog prvenstva u Rusiji Luka Modrić, a iza njega predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, izbornik Zlatko Dalić i svi ostali reprezentativci, koji su se potom ukrcali u otvoreni autobus kojim će doći do Trga bana Jelačića. 

Veliki broj građana okupio se duž cijele trase vožnje autobusa s  viceprvacima svijeta, kako bi ih još jednom pozdravili i izrazili im zahvalnost za povijesni rezultat na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Autobus će se kretati predviđenom trasom na kojoj je u potpunosti zaustavljen promet te proći sljedećim putem: Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka ulica – Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska ulica – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića, prenosi Hina.

Reprezentativce na središnjem zagrebačkom trgu čeka nekoliko desetaka hiljada razdraganih navijača koji su se počeli okupljati već od jutarnjih sati.

 Prilikom ulaska zrakoplova Croatia Airlinesa u hrvatski zračni prostor, Vatrenima su prvi poželjeli dobrodošlicu piloti MIG-ova, a Hrvatska kontrola zračne plovidbe uputila im je poruku zahvalivši im se na iskazanom zajedništvu.

"Dragi naši Vatreni, sudionici hrvatske nogometne oluje Rusija 2018., Hrvatska kontrola zračne plovidbe vas s ponosom pozdravlja i želi vam dobrodošlicu u hrvatski zračni prostor. Hvala na iskazanom zajedništvu i još samo jedna riječ - Neopisivo", riječi su kojima je Hrvatska kontrola zračne plovidbe pozdravila Vatrene prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor.

Piloti dva MIG-a prvi su poželjeli dobrodošlicu Vatrenima, prateći ih od ulaska u hrvatski zračni prostor uz poruku "Pobjednička Hrvatska vojska pozdravlja Vatrene. Dobrodošli u Hrvatsku – zemlju pobjednika".

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo zahvaljuje na časti da prvi dočeka pobjednike na povratku u domovinu, poruka je pilota iz aviona MIG-21 Vatrenima pri dolasku u Hrvatsku.

Ne propustite