Memić nakon presude: 'Ja ovo halalit ne mogu, oprostit ne mogu'

Bosna i Hercegovina
Memić nakon presude: 'Ja ovo halalit ne mogu, oprostit ne mogu'
.

Nakon što su Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni optužbi u slučaju Dženana Memića, otac Muriz nije skrivao svoje zadovoljstvo presudom.

memic

"Hvala Bogu, pokazalo se da od početka govorimo istinu. Mi nismo mijenjali kvalifikaciju, kao što je Tužilaštvo mijenjali, mi nismo lutali kao što su oni lutali. Evo, nakon dvije godine smo dočekali. I ovo da se desi. Evo sada ja i advokat idemo sad u Tužilaštvo da nas primi Dalida Burzić da mi kaže ko to nije htio Dženana ubit, a ipak ga ja ubio, da vidimo ima li odgovor na to. Ovo je bilo previše. Valjalo se izboriti za ovo sve. Trebalo je snage al trebalo je i pamet.", kazao je otac Dženana Memića, i zahvalio se advokatu Ifetu koji je od početka bio uz njega.Dodao je i kako su ga podcijenili.

memic

Zatim je nastavio: "Dalida Burzić od prvog dana laže, vodila je pogrešnu istragu. Moram reći Alisi sada da se spremi,  da kaže istinu. Jer na početku smo rekli ovo da je Ljubo udario, Alisa bi jedva dočekala da kaže, ali eto...Dalida joj je dala zaštitu, rekla ja nju ne dam. Eto Dalida dala si i sebe i Alisu'', rekao je Memić

Dodao je i da ipak, ima pravde. A, da oni neće stati do kraja. Ponovio je da zna ima ubice svog sina i ponovio da ide kod  Dalide i nek ona kaže ime, a on će reći prezime:''Ona dobro zna ko je ubica.''

''Ja sam rekao da ću uzeti pravdu u svoje ruke ako ne mognemo pravno zvršit. Ja ovo halaliti ne mogu, oprostit ne mogu'', reko je Memić.

Također Muriz Memić je pozvao sve građane da dođu u subotu ispred zgrade Narodnog pozorišta u Sarajevu na proteste.

 

Ne propustite