15 običnih svakodnevnih stvari koje koštaju pravo bogatstvo

E buraz
15 običnih svakodnevnih stvari koje koštaju pravo bogatstvo
.

Danas, marketing neprekidno puca na sve cilindre, a kompanije rade šta god mogu da bi svima zadovoljile. Na primjer, oni nude milionerima najobičnije stvari, ali sa dodirom luksuza - i sa ogromnom cijenom.

Prikupili smo listu stvari koje možete kupiti kada postanete fabulativno bogati.

99.99 dolara mint pasta za zube

1

 

Čini se da nema jedinstvenije paste za zube od ove, a, ali THEODENT je iznio pastu za zube koja sadrži jedinstvenu patentiranu komponentu koja se zove Rennou: nakon prve upotrebe jača i štiti zube tokom čitavog dana.

WC školjka $ 299.95

2

 


Napravljena od karbonskih vlakana skreće pažnju na sebe. Izrađena od prirodnih materijala, laganih, ograničenih izdanja sa ograničenom verzijom karbonskih vlakana.

638$  slušalice

3


Kažu da muzika zvuči mnogo bolje preko slušalica zlatnog izdanja jer nosite pravi dijamanti od 24 karata u ušima. Ako želite sami da ih provjerite, neće biti jeftino.

1,188 dolara vunene čarape

4

 

Falke vunene čarape su lansirane kao ograničeno izdanje: samo ih je 10 parova. Takođe su napravljene sa vicuna vunom, koja se smatra najrjeđom i najskupljim na svijetu.

3.360 dolara oblak lampe

5

Ovaj oblak je zapravo dizajnerska lampa kompanije Kaufman Mercantile koja ne samo da osvjetli prostoriju već i proizvodi tipične oluje i zvukove: groma i zvuka kiše. Takođe možete podesiti osvjetljenost i boju oblaka.

Kuhinjski nož 5.415 dolara

6

 


Ovaj kuhinjski nož Nesmuka je nevjerovatno skup i dragocjen. Oštrica je izrađena od ugljeničnog čelika, ručke čvrsto , a podupirač je srebro. Nož se isporučuje sa lakom premazanom kutijom, kožnom torbom, oštricom noža i posebnim brendom ulja za nož.

13.400 dolara  olovka

7

 

Njemačka kompanija Faber-Castell proizvela je jednostavnu olovku na svoj rođendan. Ipak, jedina jednostavna stvar je olovo. Sama olovka je izrađena od kedra, a njegova kapica je bijelo zlato ukrašeno sa 3 dijamanta.

14,161 dolara Monopol

8

 

Tako popularno, ali ipak skupo. ZONTIK je odlučio da pokrije Monopolsku ploču s kožom i napravi sve natpise u zlatu, dok su svi dijelovi napravljeni od srebra. Pravi poklon za one koji vole uživati u luksuzu.

25.850 dolara iPhone 6

9

 

Stuart Hughes, draguljar iz Liverpula, stvorio je neobično skup model popularnog pametnog telefona sa svojim rukama. Tijelo telefona je napravljeno od zlata od 24 karata. Strašno je čak i da udahnemo, a kamoli držite ga u rukama.

Britva od 100.000 dolara

10


Šta kažeš na kupovinu Žafirro britve napravljene od nečega vanzemaljskog? Ovo nije šala: drška je napravljena od metala koji se može naći samo u ostatku meteorita. Što se tiče lopatica, oni su napravljeni od bijelog safira, a pivot pinovi su platina.

 1,558,335 dolara toalet papir

11

 

Cijena je opravdana materijalom. Australijska kompanija je spremna da proda jednu rolnu za nešto više od 1,5 miliona dolara. Ali ne brinite - dobićete flašu besplatnog šampanjca da proslavite svoju "korisnu" investiciju.

Čajnik od 3.000.000 dolara

12


Ništa posebno, samo čajnik iz kolekcije Chitra. Izrađen je od zlata i ukrašen je sa 1.500 dijamanata i 500 rubina. Zajednička stvar za one koji mogu slobodno raspolagati svojim novcem. I 3 miliona dolara nije čak ni krajnja cijena, jer postoji nekoliko potencijalnih kupaca.

Torba od 3.800.000 dolara

13


Mouawad je svijetu predstavio torbicu od 18 karatnog zlata ukrašenom sa 4.517 šarenih dijamanata. To će svakako biti zgodno za mlade dame koji misle da bi sve trebalo da bude dragocjeno.

Prsten od 70.000.000 dolara

14

 

Prsten nije sa dijamantima, već je napravljen od dijamanta. Shawish je ušao u svijet izrade nakita i predstavio ga ovim jedinstvenim prstenom. Pa, Švajcarci su uvijek bili velikodušni sa dodatcima.

Toalet od 2.500.000 dolara

15


Zlatna toaletna sjedišta su bila popularna tokom čitave historije, ali je ova u Hongkongu vrhunska. Sagrađen od strane Hang Fung Gold Tehnološke grupe 2001. godine, posjeduje 24-karatni-zlatni toalet vrijedan 2,5 miliona dolara.

Ne propustite