Otkrivamo vam sjajne trikove za kućne popravke koji će vam uštjedeti novac, NI MAJSTOR VAM VIŠE NEĆE TREBATI

Sve za dom
Otkrivamo vam sjajne trikove za kućne popravke koji će vam uštjedeti novac, NI MAJSTOR VAM VIŠE NEĆE TREBATI
.

Danas vam otkrivamo 15 trikova koji će vam pomoći da obavite kućne popravke, a vaša kuća će izgledati bolje nego ikad. Najbolje od svega jeste što su potpuno jednostavni, a vi ćete uštjedeti hrpu novca.

1. Ulegnuće na drvenom podu? Pokvasite ga sa malo vode. Stavite vlažan ubrus preko ulegnuća i prepeglajte kružnim pokretima

1

2. Čupavi tepisi mogu biti prava gnjavaža, naročito zato što na njima ostaju tragovi namještaja. Na ulegnuću koje je napravio namještaj, samo stavite nekoliko kockica leda i sačekjte da se istope. Ovo će riješiti problem!

 2
3. Iskoristite eleastičnu gumicu da izvadite zaglavljene šrafove. Postavite je na šraf i okrenite šrafciger. Vidite kako šraf lako izlazi!

3

4. Škripav pod je česta pojava, a obično se dešava zbog daski ili podnih ploča koje se trljaju jedna o drugu. Da biste ovo riješili, samo samo sipajte puder za bebe između dasaka!

 4
5. Nerivraju vas škripava vrata i ormarići? Idite u kuhinju i uzmite ulje u spreju, maslac ili podmažite vrata običnim jestivim uljem. Problem riješen!

5

6. Step sokovi nisu samo super ukusa. Oni vam mogu pomoći da uočite da li vam WC šolja curi. Stvarno je lako: prvo skinite poklopac sa rezervoara, a zatim sipajte sok. Vratite poklopac i sačekajte oko sat vremena. Ako je nakon sat vremena,voda u šolji dobila boju poput one u rezervoaru - vaša šolja negdje propušta!

 

 

Ne propustite