Nevrijeme u regionu napravilo štetu: Rijeke mutne vode prostrujale kroz ulice

Region
Nevrijeme u regionu napravilo štetu: Rijeke mutne vode prostrujale kroz ulice
.

Nevrijeme je jučer opet pogodilo region, ulice gradova su bile poplavljene.

Novo nevrijeme zadesilo je jučer Užice u Srbiji. Kiša, za koju mještani kažu da nije bila toliko jaka, uspjela je da iza sebe ostavi bujične potoke koji su jurili ne samo kroz svoja korita, već i kroz sokake okolnih sela.

Zlakusa, mjesto u blizini Užica, za samo pet minuta bilo je potopljeno. Rijeke mutne vode prostrujale su kroz ulice kroz koje je bilo sasvim nemoguće proći.

Mještani su u nevjerici posmatrali prizor, ne mogavši da se načude kako to da poslije svake kiše, jače ili slabije, okolni potoci postaju nabujale rijeke, objavili su tamošnji mediji.

Nedaleko odatle, nevrijeme je pogodilo i požeško selo Gorobilje, kažu stanovnici, a vjerovatno nije mnogo bolje ni u mjestima koja ova dva sela dijele.

Užice je prije tačno mjesec dana pogodila nezapamćena oluja zbog koje se grad zabijlio usred juna, a ljudi su sa lopatama morali da čiste led sa svojih ulaza. Vremenske nepogode iz nekog razloga neprestano pogađaju Srbiju, naročito zapadnu i Šumadiju, a štete koje su do sada nanijele su nemjerljive.

Ne propustite