8 ŽIVOTNIH LEKCIJA koje bi vam mogli spasiti život jednog dana : Kod broja #4 igrajte igru

E buraz
8 ŽIVOTNIH LEKCIJA koje bi vam mogli spasiti život jednog dana : Kod broja #4 igrajte igru
.

Statistike kažu da živimo u najmirnijim vremenima u historiji čovječanstva. Međutim, svijet je i dalje opasno mjesto.

Donosimo vam 8 jednostavnih trikova koji će poboljšati vašu sigurnost.

1. Ključevi, novac i naplaćeni telefon.

1

 

Te stvari bi uvijek trebale biti sa vama kad izlazite. Nema iznimaka.

Zašto je to važno? Trebali biste uvijek moći nazvati pomoć ili voziti kući. Vaš telefon, osim toga, može postati sredstvo za spašavanje života drugih ljudi: moći ćete nazvati službu spašavanja u hitnim slučajevima. Uvijek držite telefon napunjen.

2. Izvinite se ako naletite na nekoga.

2

 

Čak i ako ste sigurni da vas neće kriviti za udaranje u nekoga na ulici, recite "izvini" i nastavite dalje.

Zašto je to važno? Ne znate kome ste se naletjeli. Osoba koju ste dotaknuli može nositi oružje ili biti pijan ili visok. Mogu biti jako ljuti ili uzrujani. Jednostavna isprika može vam uštedjeti mnogo više.

3. Uvijek pronađite najmanje 3 izlaza.

3


Kamo god krenuli, bilo da se radi o koncertu, željezničkoj stanici, ili čak školi, pobrinite se da vidite 3 izlaza. Može biti i jednostavno i teško. Skenirajte prostor svojim očima tako da čak i ako postoji samo jedna vrata pronaći ćete barem tri načina - na primjer, velikih francuskih prozora.

Zašto je to važno? Ako se dogodi nešto loše, prekasno će tražiti izlaz. Ako ste ih pronašli i upamtili unaprijed, moći ćete se kretati prema jednoj od njih gotovo bez razmišljanja.

4. Igrajte igru ​​"pronađi lošeg čovjeka".

4

 

Zabavna mala igra koja vas može zaštititi. Kada postoji mnogo ljudi, dobro ih pogledaj. Tko izgleda previše nervozan, previše ljut ili previše uplašen?

Zašto je to važno? Naša intuicija rijetko je pogrešna. Ako vam netko izgleda opasno, vjerojatno su to. Pokušajte se držati podalje od njih.

5. Na avionu prebrojte redove do izlaza za nuždu.

5

Nakon što ste preuzeli svoje mjesto, brojite redove od vas do najbližeg izlaza za nuždu. Zapamti broj.

Zašto je to važno? Ako postoji dim, rasvjeta za nuždu može biti previše slaba da vas vodi. Kada sigurno znate broj redaka između sjedala i izlaza, možete se pomaknuti prema broju naslona za glavu.

6. Ojačajte ruke.

6


Ako ste ikad pokušali raditi bradavice, znate da se vaši zglobovi napuštaju najbrže. Napravite ručne zglobove svaki dan uz pomoć ručnih grbova.

Zašto je to važno? Postoje mnoge potencijalne izvanredne situacije u kojima ćete možda morati držati usku polugu. Jako prianjanje i obučeni mišići zgloba omogućit će vam da ostanete sigurni koliko god je to potrebno.

7. Podigni glavu i polako hodaj

7


Ljudi imaju tendenciju da instinktivno spuštaju glavu i povećuju tempo kada osjećaju opasnost. Međutim, trebali biste raditi upravo suprotno: pouzdano podignite bradu i usporite.

Zašto je to važno? Kada slijedite svoj prvi instinkt, postajete plijen. Tko ili što vam prijeti, usporite, podignite glavu i gledajte bočno da biste vidjeli opasnost s perifernim vidom.

8. U slučaju pada autom u vodu

8

Da biste izašli iz vode, potrebno je najprije otkopčati sigurnosni pojas. Umjesto da otvorite vrata, gurnite prozor prema dolje. Ako nemate prozor, otvorite staklo posebnim alatom ili bilo kojim teškim objektom (na primjer, prijenosni naslon za glavu).

Zašto je to važno? Postoji samo jedna minuta za bijeg, tako da ćete samo izgubiti vrijeme pokušavajući otvoriti vrata koja se neće zaustaviti zbog pritiska vode.

Ne propustite