DIRLJIVI SNIMCI SA TAJLANDA: Evo kako su prolaznici pozdravljali izbavljene dječake

Svijet
DIRLJIVI SNIMCI SA TAJLANDA: Evo kako su prolaznici pozdravljali izbavljene dječake
.

Nakon drame koja je trajala od 23. juna, 12 jdečaka i njihov trener su spašeni iz pećine na sjeveru Tajlanda.

Svi dječaci su prevezeni u bolnicu u Čiang Raiju. Osam dječaka je već prošlo mnogobrojne preglede, od rendgena do analize krvi. Saopšteno je da su u dobrom fizičkom i mentalnom stanju.

Neki od njih su već vidjeli svoje porodice, ali samo kroz staklo jer ljekarsko osoblje želi da ih zaštiti od mogućih infekcija.

Osim velikog broja novinara iz svih krajeva svijeta koji su na terenu pratili spasavanje, mnogi mještani su pozdravljali spasioce.

Čim se pročula vijest da su dječaci izvučeni, svuda se prolomio ogroman aplauz, a mještani su mahali i pozdravljali helikoptere koji su odvozili dječake u bolnicu.

 

Takođe, kao što se može vidjeti na jednom od snimaka, ljudi su oduševljeno pozdravljali ambulantna kola koja su danas dovezla i posljednja 4 dječaka u bolnicu.

 

Dok su kola prolazila ulicom, trotoari su bili puni prolaznika i novinara koji su pozdravljali dječake i njihove spasioce.

 

Poslije veoma teškog spasavanja, volonteri su zapjevali od sreće.

 

 

Lokalno stanovništvo koje živi u blizini pećine davalo je tokom akcije spasavanja svoj doprinos spremajući hranu, čisteći opremu ronilaca i obezbjeđivanjem besplatnog prevoza.

Ne propustite