ANKETA: Trebaju li igrači Hrvatske sutra nositi crne trake u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici?

Aktuelno
ANKETA: Trebaju li igrači Hrvatske sutra nositi crne trake u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici?
.

Bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković pozvao je reprezentaciju Hrvatske da sutrašnju utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje se sastaju sa reprezentacijom Engleske, igraju sa crnim trkama. 

U intervjuu za Večernji list, Duraković je kazao da bez obzira na neke političke razmirice misli da je bosanskohercegovačko društvo pokazalo simpatije prema repreznataciji Hrvatske koja ima sjajan nastup na ovogodišnjem Mundijalu. 

“Mi navijamo za njih. Naravno, činit ćemo to i ubuduće. S obzirom na to da oni utakmicu igraju upravo 11. jula, u bh. društvu je već pokrenuta jedna inicijativa i ja joj se pridružujem. Budući da Bošnjaci proživljavaju veliku tugu, mislim da bi kao reprezentacija trebali suosjećati s nama. Nadam se kako će barem staviti crne vrpce ili drugačije simbolično obilježiti sjećanje na Srebrenicu. To bi bila velika satisfakcija za sve nas koji smo preživjeli, ali i za relaksiranje ukupnih odnosa. Za mene bi to bilo nešto veliko, a vjerujem i za većinu ljudi ovdje”, rekao je Duraković u intervjuu za Večernji list.

Zbog toga vas pitamo: Trebaju li igrači Hrvatske sutra nositi crne trake u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici? 

 

Ne propustite