DJEČACI I TRENER NISU JEDINI KOJI ČEKAJU SPAS: Evo ko je još DANIMA bio sa njima u pećini

Svijet
DJEČACI I TRENER NISU JEDINI KOJI ČEKAJU SPAS: Evo ko je još DANIMA bio sa njima u pećini
.

Ronioci i spasioci krenuli su jutro u 10.08 po lokalnom vremenu sa trećom akacijom spašavanja koj bi mogla biti konačni pokušaj izvlačenja preostale četvorice  zarobljenih dječaka i njihovog trenera. 

tajland

Ukupno je spašeno osam dječaka, a trener i još četiri dječaka ostali su u splji Tham Luang. 

tajland

Tamo su proveli 17. noć, na udaljenosti od četiri kolemetra unutar spiljskog sistema. 

Narongsuk Keasub, jedan od ronioca koji pomaže transportirati spremnike zraka za tim SEAL-ovaca razgovarao je s novinarkom CNN-a o opasnostima ove akcije.
On je ispričao kako je izgledalo ronjenje u spilji.

"Mogli bismo vidjeti samo svoje ruke i samo jako malo ispred sebe. S druge strane, kamenje je oštro kako žilet, a to je opasno za ronjenje. S treće strane, prolazi su jako uski", rekao je Kesub.

"Svaki korak ovog spašavanja je opasan. I ja sam otac i jako sam emocionalan - svi imaju takav osjećaj, osjećamo kao da su naša djeca u toj spilji. Svi su još zabrinuti. Hoće li oni izaći? Hoće li biti bolesni? Samo se molimo da se oni sigurno vrate", dodao je.

Šef spasilačke misije rekao je da pred njima danas jako težak zadatak, jer osim dječaka i trenera na površinu treba izvući i ljekara i još trojicu ronilaca koji se nalaze u pećini sa članovima fudbalskog tima, prenosi Reuters. 

tajland

"Prvog dana nam je trebalo 11 sati, juče 9, danas se nadamo se da ćemo to učiniti za isto vrijeme kao juče, ili brže," rekao je.

 

 

Ne propustite