8 jednostavnih lijekova za brzo i prirodno liječenje migrene

E buraz
8 jednostavnih lijekova za brzo i prirodno liječenje migrene
.

Migrena je neurološki poremećaj koji uzrokuje ponavljajuće glavobolje i može biti umjeren do visokog intenziteta. Također se vjeruje da je migrena najčešći neurološki poremećaj i češći je od kombinacije astme i dijabetesa. Prema izvješću Nacionalnog instituta za zdravstvo, migrena je treći najčešći i 7. vodeći uzrok invaliditeta širom svijeta.

Mi ne želimo da netko pati od ove strašne boli i time donosimo neke jednostavne, ali djelotvorne lijekove koji će vam pomoći u rješavanju migrene.

1. Pakiranje s ledom

1

 

Prema autoru Carolyn Bernstein, profesor na Medicinskom fakultetu u Harvardu, "Led je protuupalno sredstvo." Možete staviti ledeni čep na čelo, glavu ili vrat za trenutno olakšanje. Ako pakiranje s ledom nije dostupno, isprobajte krpom ispranom u hladnoj vodi.

2. Ulje lavande

2


Prema istraživanju, ljudi koji su udahnuli ulje lavande tijekom migrene osjetili su brže olakšanje od onih koji su inhalirali placebo. To se može izravno udisati najmanje 15 minuta ili se nanositi na tijelo u razrijeđenoj otopini.

3. Ulje paprene metvice

3

 

Maslažno ulje za paprene pjene na hramove i stražnjem dijelu vrata kako biste smanjili glavobolju od migrene. To također olakšava osjećaj mučnine i tjeskobe. Jedna studija kaže da može zaustaviti migrene da se ponovno vrate.

4. Napravite đumbir

4

 

Đumbir je široko korišten za svoje zdravstvene prednosti i, prema istraživanju, olakšava i migrenu. Đumbir u prahu smanjuje ozbiljnost i trajanje migrene. Čaj od đumbira je protuupalno i dokazano je sredstvo za glavobolje.

5. Odlučite se za jogu.

5

 

Yoga je drevna tehnika koja se može koristiti za liječenje ozbiljnih bolesti. Terapija je bezuspješna i studija kaže da prakticiranje jednostavnih yoga položaja pomoći će vam smanjiti učestalost, trajanje i intenzitet migrene.

6. Reci da za terapiju masaže glave

6

 

Istraživanje provedeno na bolesnika s migrenom kaže da oni koji su imali masaže glave su imali manje migrena i čak su imali bolji san.

Mnogo je različitih vrsta masaže na raspolaganju, a možete odabrati bilo koji od ovih:

Švedska masaža
Masaža dubokog tkiva
Refleksologija
Limfna masaža
Rolfing
Kraniosakralna terapija

7. Uključite magnezij u prehranu.

7


Nedostatak magnezija može biti razlog za glavobolje i migrene. Zapravo, studija je pokazala da redoviti unos magnezija smanjuje učestalost napadaja migrene za 41,6 posto.

Neki izvori magnezija koje možete uključiti u vašu prehranu jesu:

bademi
sezam
Sjemenke suncokreta
Brazilski orasi
indijski oraščić
maslac od kikirikija
zobena kaša
jaja
mlijeko

8. Iskušajte akupresuru.

8


Baš kao i yoga, akupresura je također praksa bez nuspojava za uklanjanje migrene. Prema nekim istraživanjima, akupresura je vjerodostojna alternativna terapija za ljude koji boluju od kroničnih glavobolja, zajedno sa mučninom povezanom s migrenom.

Možete isprobati bilo koju od tačaka pritiska na gornjoj slici kako biste olakšali migrenu.

Sve gore navedene su učinkovite metode za liječenje migrene u skladu s istraživanjem povezanim s njima, ali nema štetnih posljedica gledanja liječnika ako je vaše stanje teže.

Ne propustite