NAKON ŠTO SU OZILA OSUDILI NJEMAČKI NAVIJAČI: Evo šta je poručio njegov otac, riječi koje bole!

Druga strana sporta
NAKON ŠTO SU OZILA OSUDILI NJEMAČKI NAVIJAČI: Evo šta je poručio njegov otac, riječi koje bole!
.

Nakon debakla kojeg je Njemačka doživjela u Rusiji na Svjetskom prvenstvu, nastavljene su priče o tome koliko je prisustvo Mesuta Ozila u reprezentaciji zapravo smetalo samom timu.

ozil1

Prije polaska u Rusiju mnogo kontroverzi je u njemačkom štabu izazvala fotografija Ozila i predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana. Navijači su bili za to da Ozil ne ide na Mundijal.

ozil3

Mediji su objavili da je Ozilov otac, Mustafa Ozil, pozvao svog sina da okonča reprezentativnu karijeru.

“Da sam ja na njegovom mjestu rekao bih: ‘Hvala, bilo je dosta’. Slomljen je, razočaran i uvrijeđen, da uvrijeđen, njegovi navijači su ga izviždali pred odlazak na Svjetsko prvenstvo i on ne možda razumije zbog čega je to tako. Nije uvijek morao da se brani. Igrao je za reprezentaciju devet godina i postao je svjetski šampion. Uvijek su svi govorili kada se pobijedi – pobijedili smo zajedno. Sada kada smo izgubili izgubili smo zbog Ozila.

ozil2

Izviždan je i stavljen na stub srama i potpuno razumijem da je uvrijeđen. Mesut je godinama bio primjer. Ova situacija je potpuni apsurd. On voli Njemačku i mnogo puta je pokazao svoju lojalnost i mislim da je ovo zaista apsurdna situacija.

On je povučena osoba, skoro pa mogu da kažem da je stidan. Kako je mogao da odbije ako ga je Erdogan pitao da se fotografišu. On je sportista i samo želi da igra fudbal. Nema veze sa politikom i zbog toga nije ni mislio da će ova fotografija izazvati loše reacije”, izjavio je Ozilov otac.

ozil

Ne propustite