OTAC DŽENANA MEMIĆA NA TRGU KRAJINE: Dan nakon presude pravim velike proteste u Sarajevu

Bosna i Hercegovina
OTAC DŽENANA MEMIĆA NA TRGU KRAJINE: Dan nakon presude pravim velike proteste u Sarajevu
.

Građani širom Republike Srpske, BiH, regiona, dijaspore i svijeta okupili su se na glavnom banjalučkom trgu kako bi prisustvovali skupu "Pravda za Davida".

Okupljenima na Trgu Krajine obratio se i otac ubijenog Dženana Memića, Muriz Memić.

"Tužilaštvo Kantona Sarajevo na čelu sa Dalidom Burzić 2 i pol godine puca u moju poridicu, 9 tužilaca radilo na ovom slučaju, 22 policajca, ja imam svu dokumentaciju, ovo se još nije desilo u historiji sudstva.

Ima još dobrih ljudi u MUP- u i Tužilaštvu koji su mi pomagali, jer drugačije se ne može doći do istine.
Kroz našu borbu, dokazali smo da je Dženan ubijen. Doktor koji je operisao Dženana sutra mi je rekao da ga nije udarilo auto, ali ga Tužilaštvo nikada nije saslušalo. Tužilaštvo je skrivalo ubicu.

Izborili smo se za mnoge dokaze.

15. marta 2016., glavna tužiteljica u svojoj kancelariji meni kaže kako je Dženan ubijen i da je to bilo naguravanje. 6. maja mi šalje pismeni dopis. Sada nije ubistvo, već je saobraćajna nesreća. Ja joj kažem, od sada sam ja glavni tužilac i ona još neće dugo biti glavna tužiteljica.

Ja i Davor smo dokatzali da smo legalisti i nama treba sudnica, a ne ulica. I ako je ovo pravna država, neka urade kako je pravo, jer Davor i ja smo najveću cijenu platili, mi ne možemo ništa izgubiti. I mi smo umrli onog dana kad su i naša djeca. Kad se nasmije, , stid me što se smijem, odmah se sjetim Dženana.

Dan nakon presude pravim velike proteste u Sarajevu, pozivam Sarajlije da budu aktivni, kao što ste vi u Banjaluci", kazao je Memić-

 

Ne propustite