TUZLACI KRENULI KA BANJALUCI: 'Davide, stižemo' (FOTO)

Bosna i Hercegovina
TUZLACI KRENULI KA BANJALUCI: 'Davide, stižemo' (FOTO)
.

Na Trgu Krajine, sada već popularno prozvanom ''Davidom trg''  već više od 100 dana se okupljaju članovi grupe "Pravda za Davida", a za danas u 19 sati je najavljen veliki protest.

david5

Svoj dolazak danima su najavljivali brojni građani iz svih krajeva BiH, a da sve nije samo puka priča, i pisanje po društvenim mrežama može se vidjeti već sada, iako, zvanično protest počinje kako je već pomenuto u 19 sati. Naime, na Facebook grupi ''Pravda za Davida'' brojni članovi obznanjuju svoj polazak. 

skup

Osim pojedinačnih dolazaka, veliki broj onih koji će večeras pružiti podršku Davoru, ali i Murizu i svim nevino stradalim žrtvama dolazi u grupama organiziranim prijevozima.
Tako su svoj dolazak već potvrdili Tuzlaci, ali i Mostarci i mnogi drugi.

skup1

Podsjećamo, grupa "Pravda za Davida", osnovana s ciljem rasvjetljavanja okolnosti stradanja Davida Dragičevića, organizuje veliki skup koji će biti održan na večeras na Trgu Krajine od 19 sati.

Dok Okružno javno tužilaštvo Banja Luka navodi da ne postoji nijedan dokaz da je Dragičević bio zarobljen i zlostavljan, kao ni osnov sumnje za to, niti dokaz, već da je njegova smrt posljedica utapanja, koje se dogodilo 18. marta, porodica i prijatelji Davida Dragičevića, ne prihvataju taj odgovor i čvrsto vjeruju da je David ubijen.

Ne propustite