JE LI ISTINA SVE BLIŽE? Kada Dodik čuje OVO neće mu biti dobro!

Bosna i Hercegovina
JE LI ISTINA SVE BLIŽE? Kada Dodik čuje OVO neće mu biti dobro!
.

Na Trgu Krajine, sada već popularno prozvanom ''Davidom trg''  već više od 100 dana se okupljaju članovi grupe "Pravda za Davida", a za danas u 19 sati je najavljen veliki protest.

Dolazak na ovaj veliki protest već su najavili mnogi građani, kako BiH i regiona, tako i iz mnogih europskih zemalja. U Banjaluci su danas i strani mediji, između ostalih i austrijski ORF, a priču su prenijele i svjetske novinske agencije.

david1

Koliko podršku ima Davor Dragičević i grupa ''Pravda za Davida'', pokazuju i podaci gledanosti u BiH.

davis2

Naime brojke koje su objavili mediji u našoj zemlji govore više od riječi.

david3

Pa tako je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, 5. jula gostovao je u emisiji “Puls” BN televizije. Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, gostovao je, isti dan, u “Dnevniku” RTRS-a, dok je Želimir Lepir bio gost na ATV-u, u emisiji “Specijal”. Sve emisije emitirane su u periodu od 19-23 sata. 

david4

U tom intervalu BNTV ostvarila je gledanost od 35,88%,RTRS je imao 14,64% gledanosti, a ATV 4,64%. Dakle prema ovim podacima Davora Dragičevića je slušalo više od duplo više ljudi nego Lukača i Dodika zajedno.

david5

Podsjećamo, dok Okružno javno tužilaštvo Banja Luka navodi da ne postoji nijedan dokaz da je Dragičević bio zarobljen i zlostavljan, kao ni osnov sumnje za to, niti dokaz, već da je njegova smrt posljedica utapanja, koje se dogodilo 18. marta, porodica i prijatelji Davida Dragičevića, ne prihvataju taj odgovor i čvrsto vjeruju da je David ubijen.

Ne propustite