Automehaničari objašnjavaju 10 stvari koje nikada ne biste trebali raditi vašem automobilu

E buraz
Automehaničari objašnjavaju 10 stvari koje nikada ne biste trebali raditi vašem automobilu
.

Dok moderni automobili imaju puno sigurnosnih značajki i računalo koje sve drži glatko, uključujući blokiranje naredbi u sukobu i upozoravanje vozača o potencijalnim problemima, još uvijek je dobra ideja izbjegavati određene stvari.

Odabrali su nekoliko stvari koje ne biste trebali učiniti s vašim automobilom.

1. Nemojte pritisnuti "off motor" tijekom vožnje

1

Moderni automobili imaju mnoge sigurnosne značajke kako bi spriječili ove vrste stvari. U svakom slučaju, nemojte to učiniti.

2. Nemojte odabrati "unatrag" tijekom vožnje

2


Još jedna stvar koju trebate izbjegavati je odabir "rikverca" tijekom vožnje. Iako računalni sustav u vašem automobilu treba zanemariti naredbu "obrnuto" i ništa se neće dogoditi, to jednostavno nije dobra ideja.

3. Nemojte odabrati "parking" tijekom vožnje

3


Nemoj probati. Računalo u vašem automobilu blokirat će ovu naredbu zbog sigurnosnih razloga, ali davanje sukobljenih naredbi mogu oštetiti vaš automobil.

4. Ne pridjeljujte previše ključeva na glavni ključ

4


Previše ključeva može biti prilično teška i težina može potencijalno oštetiti vaš prekidač paljenja tijekom vremena. Odvojite ih; držite samo nekoliko ključeva na ključu automobila.

5. Promijenite ulje

5


Slijedite upute proizvođača o tome koliko često mijenjati ulje - to je tamo iz razloga. To se osobito odnosi na potpuno nove automobile. Neki proizvođači koriste vrlo tanko ulje kad automobili napuštaju tvornicu, a ovo ulje MORA biti promijenjeno na oko 1000 km.

6. Nemojte previše napuniti motor uljem

6

 

Motor uvijek dolazi s mjernom šipkom, na kojoj je označena "puna" tačka.

7. Nemojte čekati dok spremnik goriva ne bude prazan

7


Čak i najčišći benzin ima male čestice u njemu, a gravitacija ga drži na dnu tankera. Općenito govoreći, dobra je praksa da napunimo automobil kad dobije oko jedne četvrtine spremnika.

8. Nemojte zanemarivati ​​znakove upozorenja

8

 

Nisu svi znakovi upozorenja isti za sve automobile, ali općenito su označeni bojama. Zeleni (ili ponekad plavi) znakovi pokazuju da je određeni sustav aktiviran. Žuti simbol obično označava da nešto treba servisirati ili provjeriti. Crveno znači neku vrstu ozbiljnog problema i trebali biste se zaustaviti što je prije moguće jer bi automobil mogao biti nesiguran za vožnju.

Općenito govoreći, ako se upali svjetlo upozorenja na upravljačkoj ploči, ne zanemarujte ga i pozovite mehaničara što je prije moguće.

9. Gume - provjeriti pritisak

9

 

Još jedna dobra praksa: svakodnevno provjeravajte pritisak u gumama. Ako osjetite da guma može biti ravna, normalno je već ravna kao palačinka i neko vrijeme je bila takva. Vožnja s neispunjenim gumama je vrlo nesigurna. Osim toga, vrlo brzo troši gumu.

10. Kotači - provjerite ravnotežu

10

 

Ako slučajno pogodite rubnik (dođite, svi smo to učinili) odvezemo automobil u radionicu i zamolimo mehaničara da provjeri ravnotežu i poravnanje. Ako su kotači izvan ravnoteže, onda nemate dobru kontrolu nad vašim automobilom.

Ako mislite da nismo spomenuli nešto važno, molimo da to napišete u komentarima. Također, podijelite ga s prijateljima tako da svi vozimo sigurno.

Ne propustite