PREPOLOVILA SE! Smršala je 60 kilograma tako što je jela samo ove namirnice, istopit će vaše salo brzinom svjetlosti

Praktična žena
PREPOLOVILA SE! Smršala je 60 kilograma tako što je jela samo ove namirnice, istopit će vaše salo brzinom svjetlosti
.

Ne postoji ništa gore nego prisiljavati se na određenu hranu misleći da je zdrava, a potom saznati da smo cijelo vrijeme bili žrtva dobrog marketinškog trika. Neke vrste hrane promoviraju se kao poželjne i korisne, a u stvarnosti su sve samo to ne.

1. Paradajz

p

Ubacite paradajz u ishranu: oni smanjuju nivo masnoća u krvi (holesterola). Možete napraviti sok od paradajza ili ih dodati u salatu. Paradajz zasićuje, pa ga jedite kad god osjetite glad.
2. Orasi i bademi

p1

I jedni i drugi imaju visoko koncentraciju omega-3 masnih kiselina i proteina. Ne samo to, bademi pomažu u kontroli nivoa šećera i aktiviraju metabolizam. Dodajte orašaste plodove u salatu ili ih konzumirajte kada jglad tokom dana.
3. Bobičasto voće

p2

Jagode, maline, kupine i borovnice mogu vam biti saveznik u mršavljenju. Ne samo što su ukusne i daju osjećaj sitosti već sadrže i antocijanine: flavonoide koji smanjuju masnoću i šećer.
4. Ekstra djevičansko maslinovo ulje

p3

Maslinovo ulje je zdrava dijetalna masnoća koje eliminiše "loše" (zasićene) masti dok snižava kortizol (hormon stresa) koji utiče na dobijanje težine. Većinu korisnih svojstava gubi kada se zagrjje, pa je bolje da pojedete kašiku maslinovog ulja na prazan stomak ili ga, ako ne volite tako, dodajte u salatu ili supu malo prije konzumiranja. Takođe, ako ovo ulje nanosite na kožu, imaćete besprijekoran ten i mekšu, elastičniju kožu.
5. Jabuke

p4

Jabuke su bogate vitaminima i antioksidantima, pa su zato idealna hrana za sagorijavanje abdominalnih masti. Za vidljive rezultate, jedite bar tri jabuke na dan. Pojačaćete efekat ako jedete jabuku ili ovsenu kašu sa komadićima jabuke na prazan stomak.
6. Plava riba

p5

Omega-3 masne kiseline uklanjaju višak masti i spriječavaju njeno akumuliranje. Neke zamjene za plavu ribu jesu losos, skuša, haringa, tuna, sardine, inćuni, morska pastrmka, sabljarka, crveni zubatac itd.
7. Banane

p6

Banane su sjajan izvor kalijuma, kalcijuma, magnezijuma i vitamina. Jedna banana na dan zapravo pomaže u borbi sa viškom kilograma. Bananu možete pojesti kada god osjetite glad između obroka. Plus, postoji i mnogo zdravih slatkiša sa bananom koje možete isprobati.

8. Citrusi

p7

Dobro je poznata činjenica da su citrusi bogati vitaminom C, koji snižava nivo insulina i čini da telo brže vari masnoće. Konzumirajte pomorandže, grejpfrut i vodu sa limunom između obroka.
9. Jabukovo sirće

p8

Jabukovo sireće ima brojne koristi za zdravlje i može vam pomoći da brže izgubite kilograme. Ono sadrži pektin koji stvara osjećaj zadovoljstva u mozgu. Zato, ako osjetite glad prije odlaska na spavanje, jabukovo sirće je rješenje. Ono takođe vrši prirodnu detoksikaciju, čišćenje i zacjeljivanje organizma.
10. Dinje i lubenice

p9

I jedne i druge su bogate vodom i kalijumom, koji će spriječiti oticanje.
 

Ne propustite