OVO SIGURNO NISTE NIKADA VIDJELI: Genijalan recept za spremanje mesa koji ćete morati da isprobate ODMAH
Vjerujemo da ćete poslije ovog jednostavnog recepta za roštilj biti oduševljeni... Pogledajte o čemu se radi!
Prvo, sakupite namirnice i zagrijte rernu na 250 stepeni
Skinite koru i isjecite luk kao na slici. Za ovaj recept koristite najveće dijelove luka
Isjeckajte ostatke luka i ubacite ih u činiju sa govedinom, peršunom, pečurkama, braon šećerom, začinima i prezlama. Zatim sve to dobro izmješajte
Od mješavine mesa napravite male ćufte i njih stavljajte između crnog luka
Potom sljedi zabavni dio! Obmotajte ćufte slaninom i iskoristite čačkalice kako bi držale sve na mjestu tokom pripremanja jela
Pecite ih u rerni 40 minuta. Zatim, sve ih izvadite i prelijte ih roštilj sosom, a nakon toga ih vratite nazad u rernu na još 5 minuta
Ukrasite ih kako želite i pripremite se da uživate u nečemu nebeskom
Savjetujemo da ne pravite ove male đavole prije nego što vam gosti dođu, jer će vjerovatno ostati bez ručka. I naravno, evo recepta pošto znamo da ga želite:
- 2 glavice crnog luka
- 1/5 kilograma govedine
- 60g isjeckanog luka
- 60g prezli
- 60g isjeckanih pečurki
- 15g braon šećera
- 5g soja sosa
- 5g Heinz worcestershire sosa
- 60g panko prezli
- pakovanje slanine
- flaša Heinz barbecue sosa