Nije svaki ŠEĆER LOŠ: Čak iako želite smršaviti OVE SLATKIŠE smijete jesti!

Zanimljivosti
Nije svaki ŠEĆER LOŠ: Čak iako želite smršaviti OVE SLATKIŠE smijete jesti!
.

Kada se počnemo hraniti zdravo, prvo smanjimo količinu unosa šećera. Studije dokazuju da ova metoda pomaže u borbi protiv pretilosti i prekomjerne težine prilično dobro.

Ipak, ne biste trebali potpuno isključiti ovaj proizvod iz svoje prehrane zauvijek. Slatki proizvodi nas obogaćuju energijom i mogu pružiti "hranu" za mozak.

Ovo su šećeri koje smijete jesti

Šerbet

serbet

Ovaj proizvod je bez masnoće. To je poput sladoleda bez mlijeka - samo smrznuto voćni sok. Sadrži manje kalorija i ima smrznute bobice i voće s istom količinom vitamina kao i svježe.

Šerbet možete napraviti kod kuće! Ne treba puno vremena i bit ćete sigurni da su proizvodi koji idu u njega dobri.

U videu pogledajte kako možete napraviti šerbet:

Voće

voce

Voće je među najpopularnijim proizvodima koji se mogu koristiti umjesto bombona. Istraživanja pokazuju da jedenje voća ne dovodi do prekomjernog povećanja težine. Ako računate kalorije, preporučujemo da jedete grejp (koji sadrži 30 kcal i 7 g ugljikohidrata na 100 g) umjesto banane (koja sadrži 95 kcal i 21 g ugljikohidrata na 100 g).

Pokušajte jesti  voće koje nije previše prezrelo jer onda sadrži previše glukoze.

Bobice

bobvide

Bobice su odlična kombinacija korisnosti i okusa. Brusnice, maline, jagode i crveni ribizli su vodeći među niskokaloričnim plodovima. Ali morate biti oprezni s trešnjama, narom, borovnicama i marelicama  jer su kod njih razine šećera prilično visoke.

Želimo napomenuti da plodovi voća imaju  više pozitivnih učinaka na nas. Na primjer, maline uklanjaju višak tekućine iz tijela. Bobice također imaju dobar utjecaj na probavni sustav i ubrzavaju vaš metabolizam.

Kolači

kolac

U pravilu, ljudi koji žele izgubiti težinu znaju da moraju da prestanu jesti muffine i kolače jer su šećeri i kalorije u njima visoki. Ali postoje određeni trikovi koje možete učiniti da biste i dalje uživali u omiljenim slatkišima.

Na primjer, možete zamijeniti kalorijski teže pšenično brašno s kukuruznim, lanenim, heljdom, ražom ili zobenim brašnom. Koristite steviju šećera ili biljne masti (maslnia ili suncokret) umjesto margarina i maslaca.

Broj kalorija u ovim modificiranim kolačima je znatno niži, ali je okus i dalje veličanstven.

Ne propustite