Božo Ljubić: Bojim se da bi ovakve odluke mogle dovesti do raspada BiH!

Bosna i Hercegovina
Božo Ljubić: Bojim se da bi ovakve odluke mogle dovesti do raspada BiH!
.

Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH, govorio je danas u emisiji ''Dan uživo'' što misli o zakonu o izbornim jedinicama.

Ljubić je ponovio kako je ovo ovaj Zakon neustavan, i da štetan za interese ne samo hrvatskog naroda nego i kompletne BiH. Rekavši kako je ovaj prijedlog neustavan i da delegira i Ustav i Sud BiH, jer nadležnosti BiH prebacuje na razine entiteta i da ne zna niti jedan 'akt' koji je toliko protudržavni i da ide u smjeru podjele države kao ovaj akt nazvavši ga apsurdnim!

Izborni zakon i odluke Ustavnog suda se ne mogu izmijeniti i provesti ni na jednoj drugoj razini osim u Parlamentarnoj skupštini BiH  ili izmjenama Izbornog zakona BiH“, rekao je Ljubić dodavši  kako mu je žao što to ne shvaćaju oni koji bi trebali pa i neki međunarodni predstavnici.

bozo1

Zapravo ja to ne mogu protumačiti nego apsurdnim, besmislenim ne mogu naći logiku u takvoj politici, osim one logike koja ide za tim da istrajavanje na apsurdu ili prepuštanje je način da se učini kraj apsurda. Ali ja se bojim toga kraja. Podjela BiH koja, dakle u kojem smjeru vode ovakve odluke zapravo bojim se da bi predstavljala raspad BiH, a ja sam duboko zabrinut jer znam da raspad BiH ne bi se mogao provest na miran način!“, rekao je Ljubić

Naravno naglasio je da pod tim ne misli da će konkretan Izborni zakon dovesti do toga, ali ovakva politika vodi neminovno podjeli Bosne i Hercegovine, i da se stvari ne mogu prebacivati stvari na entitete jer ''drugi entitet'' to jedva čeka.

Rekao je i kako konstitutivnost znači državotvornost u BiH, i bez bilo kojeg konstitutivnog naroda nema BiH, napomenuvši i kako je Hrvatima  dva puta bilo onemogućeno biranje legitimnog člana predsjedništva.

Ljubić je također rekao kako smatra da su politički predstavnici Hrvata  sigurno najmanje krivi za sve manji broj Hrvata u BiH, i da iz BiH odlaze svi.

Ne propustite