NEMATE POJMA ŠTA JEDETE: Ovi delikatesi na oko izgledaju slasno ali sačekajte da vidite šta se nalazi u njima

Zanimljivosti
NEMATE POJMA ŠTA JEDETE: Ovi delikatesi na oko izgledaju slasno ali sačekajte da vidite šta se nalazi u njima
.

Kada pogledate koliko ljudi pati od gojaznosti, dijabetesa i srčanih bolesti, očigledno je da današnja ishrana i način života vrlo negativno utiču na naše zdravlje. S obzirom na dostupnost brze hrane, nove generacije pate od nedostatka nutrijenata, a rezultat su brojne bolesti. 

Delikatesi koje rado volimo da jedemo napravljeni su od brojnih nezdravih namirnica i dodataka. Pogledajte ovaj video i saznajte šta to gotovo svakodnevno unosite u svoj organizam i kako da izaberete najzdravlije suhomesnato.

10 namirnica koje i dalje jedemo, a ne bismo trebali

1. Jeftina biljna ulja

u

Sojina, kukuruzna ili ulja sjemenki pamuka visoko su procesuirana i sadrže velike količine omega 6 zasićenih masti koje znaju stvarati upale. Umjesto ovih ulja, odaberite ulja avokada ili kokosa, koja pomažu i pri gubitku kilograma.

2. Kremaste juhe

– konzervirane Mnoga jela budu upropaštena jer ste ih prelili nekim konzerviranim kremastim juhama, bile one od piletine, gljiva ili nečeg trećeg. Ako već upotrebljavate takve sastojke, odaberite one organskog podrijetla.

3. Margarin

u1

Neki margarini napravljeni su od procesuiranih ulja pa posljedično prouzročuju upale u organizmu, povezane i s dijabetesom, pretilošću, bolestima srca i rakom. Odaberite domaći maslac čije masnoće nisu procesuirane.

4. Teške kreme

Dodavanje sladila jelo može učiniti prilično nezdravim. Teške kreme prepune su kalorija, a njihova česta priprema lako deblja.

5. Boja za hranu

u4

Umjetne boje za hranu koje mnogi koriste za ukrašavanje omiljenih slastica, nisu sasvim bezazlene, posebice za djecu. Mogu prouzročiti rak, pa i hiperaktivnost kod djeteta. Preporučuje se korištenje prirodnih bojila.

7. Umjetni zaslađivači

Iako nisu kalorični, umjetni zaslađivači 700 puta slađi su od prirodnog šećera! Zbog njih često tijekom dana žudimo za još slatkiša. Preporučuje se zamjena umjetnih prirodnim zaslađivačima.

8. Izbijeljeno brašno

Hrani daje ljepšu boju i mekanu strukturu, ali izbijeljeno brašno sadrži kemikalije opasne po zdravlje. Zamijenite ga.

9. Bijela riža

u6

Riža je među najlošijim ugljikohidratima, a lako se može zamijeniti pa nema smisla tolerirati je u prehrani. Smeđa riža ili kvinoja dobra su su alternativa, ukusna i zdrava.

10. Nemasni mliječni proizvodi

Mnogo ljudi komentira laganu teksturu i okus nemasnih mliječnih proizvoda. No takvi proizvodi stvaraju nam osjećaj gladi i želju da pojedemo još više. Punomasna hrana u manjim količinama zapravo je zdravija, a i ukusnija.

 

Ne propustite