Fascinantni načini koji pokazuju kako će se naš život POTPUNO promijeniti u 2030 (broj #12 ćete poželjeti da imate već danas)

E buraz
Fascinantni načini koji pokazuju kako će se naš život POTPUNO promijeniti u 2030 (broj #12 ćete poželjeti da imate već danas)
.

Iako nije mnogo daleko, 2030. godina če olakšati život preko tehnološkog plana. Iako je informatička revolucija odavno počela u ovoj godini će se na pravi način odraziti na život sve tehnološke inovacije i naučne novotarije, do kojih je čovječanstvo stiglo u svom razvitku.

1. Tehnologija će emitovati arome

1

Za dobro jutro vaš telefon će emitovati miris kafe i hrane, jaja, hljeba, žitarica, kako biste odlučili šta želite da doručkujete. Isto će važiti i za parfmete, tako da će kupovina biti olakšana kad već znate šta želite da kupite.

2. Tehnologija više neće ometati vaš san

2

Zamislite krevet sa senzorima koji se prilagođava vama, vašoj tjelesnoj temperaturi, a takođe kontroliše stres, rad srca i druge procese. Više nećete imati problema sa spavanjem, nećete imati problem sa pronalaženjem odgovarajućeg položaja ili odgovarajućeg jastuka.

3. Frižider će biti vaš lični sluga

3

Ukoliko želite da spremite večeru za vaše voljenje ljude, a nemate vremena da odete u kupovinu, vaš frižider će potrebne namirnice naručiti preko intrneta, a platićete sve preko svog računa.

4. Dronovi umesto raznosača?

4

Stvari koje kupujete preko interneta isporučivaće dronovi. Ove bespilotne letjelice prenosiće težinu od oko 10 kilograma, moći će da prime novac, a takođe će umijeti i da računaju.

5. Umjesto pametnih telefona imaćemo pametne kuće

5

Do 2030. godine naše kuće će biti super pametne, a Wi-Fi još pametniji. Moći ćemo da kontrolišemo sve uređaje u našim domovima, zahvaljujući čipu koji će povezivati Wi-Fi sa našom kućom.

6. Mobilni nameštaj

6

Zamislite da želite da napravite ogromnu žurku u vašem domu, a cijeli vaš namještaj se premješta na plafon. Naš namještaj će se kretati i podešavati prema našim potrebama.

7. Neće postojati lične karte

7

Svi smo stalno u strahu da ćemo izgubiti svoje legitimacije, ali ovo 2030. neće biti problem jer će tehnologija prepoznavanja lica biti jaka. Kontrolni punktovi će biti mnogo brži jer će senzori prepoznati i skenirati vaše lice i pomoći vam da brže prođete kroz bezbjednosne provjere.

8. Brave bez ključeva

8

Do 2030. godine više neće postojati ključevi. Svaka vrata ili brava moći će da se otključaju mobilnim telefonom. Ukoliko se vaša baterija na telefonu isprazni, telefon neke druge osobe će moći da otvori vrata uspomoć tehnologije prepoznavanja lica.

9. Realne naočare

9

2030. godine 3D naočare će vam pomoći da vidite udaljene osobe u 3D-u, kao i sve njihove pokrete, izraze lica, čak i da osjetite miris. Osim toga, virtuelno ćete moći da posjetite i novi restoran u koji planirate da odete.

10. Što ih više koristite, više ćete imati

10

Tuširanje satima ili generalno potrošnja vode neće biti toliko loša sa novim kupatilima 2030-e godine. Kupatila će skladištiti upotrebljenu vodu, reciklirati je i pripremiti je za upotrebu.

11. Bez politike zagađenja

11

Razvitkom tehnologije snaga će se crpiti iz prirodnih gasova i prirodnih elemenata kao što je vjetar, i mnogo će se manje koristiti ugalj.

12. Automobili bez vozača

12

Automobili će se sami kretati i neće biti potrebe za ljudskim vozačem. Automobili će funkcionisati na bazi vještačke inteligencije i komunicirati jedni sa drugima, a takođe će biti programirani da sami staju na pumpe ukoliko im je potrebno gorivo.

13. Tehnološki nutricionisti

13

Tehnologija će biti od velike pomoći za cjelokupno zdravlje. Sve će biti kontrolisano od strane tehnologije, kao na primer kontrola unosa hrane koja određuje nivo krvnog pritiska.

14. Tehnološki doktori

14

Koncept personalizovane medicine će biti u upotrebi u 2030-oj, a zdravstvena zaštita će se prilagoditi prema vašem jedinstvenom genetskom sastavu. Bilo da se radi o vakcinama ili lijeku za neku bolest, recepti za lijekove i njihovo doziranje će biti u skladu sa vašom DNK strukturom.

15. Vaši mobilni telefoni će vas špijunirati

15

Skoro svaka konverzacija će biti snimana i moći ćete da je pustite bilo kada, tako nećete imati problema sa zaboravljanjem stvari.


16. Novac ili ne?

16

Iako će još uvijek postojati papirne novčanice i kovanice, veći deo novčanih transakcija će se vršiti elektronskim putem, kroz vaše pametne telefone. Naravno, uz autorizaciju preko prepoznavanja lica ili skeniranja prsta.

BONUS VIDEO

NJEN MUŽ PREVIŠE GLEDA AKCIONE FILMOVE:  Ženi uopšte nije jasno zbog čega je ovo uradio

 

Ne propustite