PRAH JAČI I OD SODE BIKARBONE: Ubija bolove za 2 minute, može izliječiti cijelo tijelo

Porodica i zdravlje
PRAH JAČI I OD SODE BIKARBONE: Ubija bolove za 2 minute, može izliječiti cijelo tijelo
.

Jeftin je i lako dostupan, a sve što trebate učiniti kako biste riješili bolova jeste da ga pomiješate zajedno s vodom i utrljate na bolno mjesto. 

Najčešći problem s početka ljeta su bolovi u mišićima i zglobovima, nastali uslijed iznenadne povećane aktivnosti, kao i suha koža, zbog znojenja i utjecaja UV zraka.

zglobovi1

Mi vam predlažemo da isprobate jedno od najboljih rješenja  domaći magnezijev losion, odnosno ulje magnezija, koje može riješiti sve te probleme u jednom potezu. 

Kao što možda već znate, magnezij je ključni mineral u ljudskom tijelu, koji je neophodan svim stanicama u tijelu, kako bi mogle funkcionirati. 

magnezij

Čak 300 hemijskih procesa u tijelu zahtijeva prisutnost magnezija, što znači da ga moramo unositi u dovoljnim količinama svakog dana.

Ovo su neke od funkcija magnezija u tijelu:

Popravlja zdravlje kostiju
Regulira razinu energije
Pospješuje apsorpciju vitamina D iz sunca
Ubrzava zacjeljivanje rana
Ublažava upale
Stimulira cirkulaciju

Snižava rizik od dijabetesa

dijabetes-tip-2-1-580x290

Osim prehrane, postoji još jedan način unosa magnezija u tijelo i to prečicom kroz kožu. Ovom metodom sigurno ćete zadovoljiti preporučeni dnevni unos (za žene 280-300 mg, za muškarce 270-400 mg), a za to vam je potrebna samo kipuća voda i magnezijev hlorid.

Doktor Norman Shelley, američki specijalist za holističku medicinu, proveo je istraživanje, prilikom kojeg su sudionici svakog dana na kožu nanosili domaći losion od magnezij hlorida.

simptomi-nedostatka-magnezija

Nakon samo četiri sedmice, 75 posto sudionika imalo je veći nivo magnezija u tijelu. 

Recept za domaći magnezijev losion (ulje)

Sastojci:

3 kašike kipuće vode
pola šolje magnezij hlorida

Priprema i primjena:

Sve što trebate učiniti je pomiješati  vodu s ovim moćnim prahom i nanijeti na kožu. Pomoću ovog losiona, možete se osloboditi bolova u kostima i mišićima samo utrljajte losion na bolno mjesto i pričekajte 2-3 minuta.

kosti

Bit ćete oduševljeni rezultatom.

Istu smjesu možete koristiti za redovnu njegu kože tijela, umjesto standardnih krema punih hemikalija, samo ovoj smjesi dodajte i shea (karite) ili kokos maslac.

Ne propustite