Evo zašto NIKADA ne biste trebali da držite telefon ispod jastuka dok spavate

E buraz
Evo zašto NIKADA ne biste trebali da držite telefon ispod jastuka dok spavate
.

Prema nekim istraživanjima, 44% ljudi spava sa svojim mobilnim telefonima pored kreveta ili ispod jastuka. Mnogima je to ušlo u naviku, najviše zbog tempiranja alarma, ali ovaj naizgled bezazleni postupak može dovesti i do rizika od povreda, kao što je navedeno na ovim zastašujućim fotografijama ispod.

Već se dešavalo

1

Jezivi incident je bio ranije prijavljen.
Tinejdžerku iz Teksasa je 2014. godine probudio miris dima i odmah nakon buđenja je ustanovila da je u pitanju njen mobilni telefon koji se nalazio ispod jastuka.

Upozorenje

2

Uputstva za Samsung mobilne telefone čak upozoravaju korisnike na određene rizike: „Prekrivanje telefona posteljinom, tijelom, debelom odećom ili bilo kojim drugim materijalom koji značajno utiče na protok vazduha, može da ima efekta na performanse telefona i predstavlja mogući rizik od požara ili eksplozije, koji dovode do teških tjelesnih povreda ili oštećenja imovine.“

Opasnost

3

Šef vatrogasaca iz vatrogasne stanice Hamden u Konektikatu, Dejvid Berardeska, upozorava da je mobilnim telefonima potrebna ventilacija.

Kako spriječiti

4

„Preporučljivo je da ove naprave držite na tvrdim podlogama da bi toplota u njima mogla da opada. Kada se baterija zagreje, može se istopiti – u nekim slučajevima i eksplodirati, i da izazove požar“, rekao je Berardeska u reportaži za NBC 2015. godine.

Ne propustite