Dodik: Uvijek su nas htjeli razdvojiti od Srbije

Bosna i Hercegovina
Dodik: Uvijek su nas htjeli razdvojiti od Srbije
.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da "neće dozvoliti da Srpska u bilo kakvim odnosima u BiH umanji svoja prava, jer na to nema pravo pred onima koji su živote dali u proboju Koridora, ali i tokom cijelog proteklog rata, te pred stradalima u Jasenovcu, raznim jamama, kao i prilikom prelaska planina u Albaniji".

Dodik je istakao da je vojna operacija "Koridor 92" velika pobjeda koja je sinonim za postojanje Republike Srpske, za njeno teritorijalno objedinjavanje i spajanje sa Srbijom.

On je na obilježavanju operacije "Koridor 92" na Dugoj Njivi kod Modriče poručio da je srpskom narodu na prostorima Krajine, Posavine, Semberije, Romanije, Hercegovine i drugih krajeva uvijek bilo važno da bude povezan sa Srbijom.

"Uvijek su nas htjeli razdvojiti od Srbije. I onda kad smo naivno vjerovali da nam čine dobro, zato su kroz istoriju uvijek činili sve u funkciji tog razjedinjenja. Nakon oslobađanja od Turaka, Austrougari su uz Drinu naseljavali Bošnjake, samo da bi razdvojili Srbe kako bi nas zvali bosanskim, hrvatskim, pa zamislite i srbijanskim Srbima govoreći da nismo jedan narod, nego da smo odvojeni, razdvojeni, smanjeni i umanjeni, kako bi lakše nama manipulisali i kroz istoriju i ratove gotovo nas prepolovili", rekao je Dodik.

On je naveo da su Srbi objedinjeni u svom istorijskom htijenju za slobodom preživjeli, opstali i doveli sve u poziciju da danas imaju dvije države - Srbiju i Republiku Srpsku.

 

Ne propustite