Sakupio novac za operaciju leukemije, pa ga opljačkali

Objavljeno:23.06.2018 - 22:43
A A A Times Arial

Osobe za kojima policija još traga u noći između 8. i 9. juna iz kuće Milana Lukića, iz sela Bošnjane kod Paraćina, odnijele su čelični sef težak oko 900 kilograma, čija je sadržina, prema riječima Lukića, vrijedna oko 280.000 eura!

U sefu se nalazio novac koji je vlasnik, teško obolio od leukemije, spremio za transplantaciju koštane srži u Hamburgu u Njemačkoj, kao i veće količine zlata, među kojima i lanac težak kilogram. Odnijeta su i tri pasoša, Lukićev i njegove dvije maloljetne kćerke, kao i dragocjene porodične uspomene.

Lukić kaže da je u noći kad je opljačkan bio u Beogradu, na kontroli na VMA zbog bolesti. Mlađi sin Đorđe (21) obavijestio ga je o nestanku sefa.

''U kući te noći nije bilo nikog. Samohrani sam otac četvoro djece, troje živi sa mnom, dok je najstariji sin sa svojom porodicom u Beogradu. Imam dvije kćerke, od 15 i 16 godina, koje tada nisu spavale kod kuće, dok je Đorđe bio sa devojkom. Oko 14 sati narednog dana, kad se vratio kući, metalne kase koja se nalazila u prizemlju, odmah iza vrata, nije bilo'', priča Lukić za srbijanski list ''Republika''.

Samo nekoliko dana prije pljačke sefa, tri muškarca pokušala su da obiju kapiju Lukićeve vikend-kuće koja se nalazi između Popovca i Bošnjana i odmah nakon što su polomili katanac, došlo je do eksplozije u kojoj je jedan od njih povrijeđen. Lukić misli da je moguće da se radilo o podmetanju eksploziva, ali nije siguran da li je taj događaj na bilo koji način povezan sa pljačkom.

Prema njegovoj tvrdnji, kamere koje kontrolišu ulaz u dvorište bile su iščupane, a pljačkaši su potom lako ušli jer kuća nije bila zaključana. Onako veliku i tešku čeličnu kasu, tvrdi, moglo je da odnese samo više osoba i da je potom utovare u neko vozilo - kombi.

''Kasu su odneli jer nije bilo načina da je otvore, veoma je obezbeđena, tako da do novca i zlata mogu da dođu samo ako je fizički unište'', objašnjava Lukić, koji u Paraćinu važi za veoma situiranog preduzetnika.

Ipak, posljednjih godina je obolio i liječi se od jednog oblika leukemije, a gotovinu je u sefu čuvao, objašnjava, jer je u septembru planirao odlazak na transplantaciju koštane srži u klinici u Njemačkoj.

 
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!