Da li pravilno koristite alu-foliju? Ako radite OVE GREŠKE može biti opasna za zdravlje!

Sve za dom
Da li pravilno koristite alu-foliju? Ako radite OVE GREŠKE može biti opasna za zdravlje!
.

U svakoj kuhini, aluminijumska folija, je predmet koji je neizbježan. Ona se koristi u mnogim situacijama, od pečenja do odlaganja hrane. Ali, da li to činite pravilno?

Ovo je nekoliko savjeta, kako da je najbolje iskoristite:

-Ne koristite foliju na hrani koja je bogata kiselinama, poput kiselog voća, hrane sa sirćetom, paradajzom ili paradajz sosom. Poslije nekoliko dana u foliji, kiseline, recimo iz lazanja, reaguju sa aluminijumom i dolazi do uništavanja folije. Hrana može čak dobiti metalni ukus i to nije nikako zdravo.

alu-folija3

- Koristite je na temperaturama nižim od 150 stepeni prilikom pečenja, kada god je to moguće.

alu-folija1

-Da biste spriječili da kožica kod pileta ne izgori, prije nego što se meso ispeče, držite ga pokrivenog folijom dio vremena tokom pečenja.

alu-folija2

-Ne koriste je u mikrotalasnoj peći, jer je može oštetiti, a i aluminijum odbija elektromagnetske talase, pa se hrana nejednako kuha.

alu-folija4

Ne propustite