Dodik: Britanci ruše vlast u RS, oni su u funkciji stvaranja unitarne i centralizovane BiH

Objavljeno:23.06.2018 - 13:36
A A A Times Arial

Predsjednik RS-a Milorad Dodik optužio je Veliku Britaniju da radi protiv vlasti u tom bh. entitetu, te naglasio da je u Bosnu i Hercegovinu ušlo daleko više migranata nego što pokazuju  zvanični podaci.

Dodik ponovo tvrdi da su “Britanci koji su došli u BiH specijalisti za destabilizaciju”.

-Oni su samo formalni zaposlenici u vojnoj strukturi...Specijalisti su koji rade na društevnim mrežama, medijima, prisluškivanju, stvaranju općeg haosa i primarno destabilizaciji RS, jer je to tako njihovim planom predviđeno. Sve ostalo, pa i ovo što govori britanski ambasador u BiH, je obična laž, jer mi od ranije znamo za određene najave. Britanska vlada je prije godinu dana odobrila devet miliona funti za programe pomoći spečavanju ruskog uticaja na ovom prostoru Balkana. Ciljna tačka su RS i Srbija...I vidite na koji način oni to rade... - ustvrdio je entitetski predsjednik.

Dodao je i da narod mora biti svijestan da se ne može da računa na dobronamjernost Britanaca.

-Oni su u funkciji stvaranja unitarne i centralizovane BiH... - istakao je on.

Ponovio je da u RS-u ne želi stacioniranje ili zadržavanje migranata, a da je njihov broj u BiH  pet puta veći od zvaničnih brojki i da ulaze mimo graničnih prijelaza.

 

 
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!