NIKADA VAM NE BI PALO NA PAMET: Ne bacajte stari telefon, od njega možete imati KORISTI, evo i kako

Tech
NIKADA VAM NE BI PALO NA PAMET: Ne bacajte stari telefon, od njega možete imati KORISTI, evo i kako
.

Proizvođači mobilnih telefona svake godine izbacuju nove i snažnije modele.

Vremenom mnogima od nas u ladicama su se skupili telefoni koji su i dalje ispravni, ali ih ne koristimo. 

mobitel-u-dzepu-990x556

No, da li ste znali da od njih možete imati velike koristi. 

Prilično jednostavno ih možemo pretvoriti u uređaje koji će biti od velike koristi u kući, a često im samo treba Wi-Fi veza.

mobitel

Fotoaparat za mališane ili digitalni okvir za fotografije 

Djeca mogu jednostavno da uče kako da fotografišu i snimaju ovim telefonom, a za rad vam ne treba mobilna veza. Fotografije koje želite da sačuvate lahko se mogu da se prebace na drugi uređaj ili cloud servis poput Google Fotografija.

mobitel

Uz jeftini stalak, telefon može postati digitalni okvir za vaše uspomene. Najjednostavnija opcija je da kroz Google Fotografije otvorite album koji želite i kad otvorite prvu fotografiju kliknete u meniju na prezentaciju. 

Dodajte pamet svom autu 

Imate li automobil bez velikog ekrana i podrške za Appleov CarPlay ili Android Auto, stari mobilni moći će da posluži kao jeftina nadogradnja multimedijalnog centra. Trebat će vam kabl kako bi telefon bio napunjen u vožnji i držač da vam ekran bude nadohvat ruke.

mobitel

Ako skinete offilne mape, telefon će moći da posluži kao osnovna navigacija, ali uz dodatnu SIM karticu bit ćete stalno online i imati trenutne podatke o stanju u saobraćaju. Isto tako, taj telefon može biti i pun muzike (ili snimaka za putnike) kako biste sami birali svoju zabavu.

Skype kamera 

Ako imate prijatelje ili rodbinu koji žive u inostranstvu, Skype, FaceTime ili neki drugi servis za video char često se koristi u vašem domu. Stari telefon može postati glavni uređaj za takve pozive i bit ćete sigurni da nećete propustiti pozive. U isto vrijeme i dalje ćete moći normalno da koristite svoj glavni telefon.

mobitel

Budilnik

sleep

Veliki ekrani naših telefona mogu odlično da posluže za prikazivanje vremena kraj kreveta, ili bilo gdje u stanu. Za to ne treba nikakva veza, a ogroman broj različitih aplikacija omogućit će vam prikaz cijelog niza informacija na tom ekranu. 

Ne propustite