OVO JE ZNAK DA JE VAŠOJ KREMI ZA SUNČANJE ISTEKAO ROK TRAJANJA: Saznajte i kako ga možete produžiti

Zanimljivosti
OVO JE ZNAK DA JE VAŠOJ KREMI ZA SUNČANJE ISTEKAO ROK TRAJANJA: Saznajte i kako ga možete produžiti
.

Ovo su prvi znakovi da je vašoj kremi za sunčanje istekao rok trajanja.

Ako posjedujete staru kremu za sunčanje, trebalo bi dobro da provjerite da je sigurna za korištenje.

krema1

Osim navedenog roka upotrebe na ambalaži, britanski dermatolog Mervin Paterson otkrio je za Kosmopoliten da postoje još neki znaci koji vam mogu otkriti da li kremu smijete da stavljate na kožu.

krema3

"Prvi znak upozorenja je promijenjen miris i tekstura. Ako je krema pokvarena, sastojci u njoj se odvajaju. Zato ako primijetite da je vaša prošlogodišnja krema već na prvi pogled drugačija, ili ne miriše isto kao kad je bila nova, bez obzira na rok trajanja, bolje je odustati od namjere da takvu kremu nanosite na tijelo", ističe doktor.

kremaaa

On je objasnio da je uglavnom rok trajanja oko godinu dana, te da vodite računa o tome jer u suprotnom, ako biste koristili bajatu kremu, sunce vas može opeći ili se nakon apliciranja može pojaviti iritacija kože.

Kako biste produžili vijek trajanja, Mervin preporučuje da kremu za sunčanje držite na hladnom mjestu i da je ne izlažete sunčevoj svjetlosti.

pp

Važno je znati:

Opekline od sunca, mjehurići, pretjerano crvenilo kože, samo su neke od posljedica prekomjernog izlaganja sunčevim zrakama, stoga se, preporučuju stručnjaci, potrebno zaštititi. No, s obzirom na bogatu ponudu u drogerijama, ljekarnama, ali i marketima, pa čak i trafikama, pravo pitanje je koju zaštitu odabrati.
Velika pažnja pridaje se različitim kremama, losionima, uljima, a nepisano pravilo je da su bolji i kvalitetniji oni proizvodi koji u sebi sadrže i veći zaštitni faktor. Doduše, i upozorenja stručnjaka i liječnika su, da se na sunce ne izlazi barem bez zaštitnog faktora 20.

kremaaa222

Ne propustite