TEMPERATURA SUTRA PADA ZA 10 STEPENI, OČEKUJE SE JAKO NEVRIJEME: Evo gdje će biti najgore!

Aktuelno
TEMPERATURA SUTRA PADA ZA 10 STEPENI, OČEKUJE SE JAKO NEVRIJEME: Evo gdje će biti najgore!
.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme.

Poslije podne ili u večernjim satima porast naoblake, u većem dijelu naše zemlje, uslovit će lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini jugozapadni, a u ostalim područjima istočni i sjeveroistočni . Dnevne temperature od 27 do 33 °C. 

U Sarajevu sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne ili prema kraju dana moguć je lokalni pljusak praćem grmljavinom. Dnevna temperatura oko 29 °C.

l-am

U petak 22.06.2018., u Bosne pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U jutarnjim satima i dio prijepodneva na jugozapadu i jugoistoku Bosne bez padavina i sunčanije. U Hercegovini prije podne sunčano. Poslije podne naoblačenje praćeno pljuskovima i grmljavinom. Očekivana količina padavina, uglavnom, od 5 do 15, lokalno do 25 l/m2. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 14 do 21, na jugu od 24 do 30 °C.

U subotu 23.06.2018., u jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje. U ostatku naše zemlje pretežno sunčano. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 12 do 28, a dnevne od 27 do 23, na jugu od 23 do 29 °C.

U nedjelju 24.06.2018., u većem dijelu naše zemlje pretežno sunčano. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje. Prema kraju dana slaba kiša ili pljusak su mogući ponegdje u Krajini i Posavini. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 13 do 19, a dnevne od 19 do 24, na jugu od 24 do 29 °C.

U ponedjeljak 25.06.2018., pretežno oblačno vrijeme. Povremeno sa slabom kišom ili loklanim pljuskovima. Padavine, uglavnom, u drugom dijelu dana. Jutarnje temperature od 8 do 12, na jugu od 14 do 19, a dnevne od 18 do 24, na jugu do 27 °C.

2018-06-21

U HRVATSKOJ NEVRIJEME

Prema prognozi DHMZ-a očekuje se pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku te u većini krajeva vruće. Poslijepodne je na kopnu moguć poneki pljusak s grmljavinom, najizglednije u unutrašnjosti Dalmacije i Lici, a navečer na sjeverozapadu. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, u Slavoniji i Baranji i jugoistočni. Na Jadranu većinom umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 28 i 32 °C.

hrsutra

Jače naoblačenje uz kišu, pljuskove i grmljavinu sutra će zahvatit veći dio zemlje. Pritom je u središnjim i gorskim predjelima te na sjevernom Jadranu moguće jače nevrijeme praćeno obilnom kišom i prolazno olujnim vjetrom. Poslijepodne i prema kraju dana pljuskova i grmljavine bit će i u Dalmaciji, a sa sjevera očekuje se prestanak kiše i djelomično razvedravanje. Zapuhat će umjeren, na udare jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna. Osjetno će osvježiti, osobito na kopnu. Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom između 16 i 21, na većem dijelu Jadrana te u Slavoniji i Baranji od 19 do 24, a u Dalmaciji između 24 i 28 °C.

sliakfa

Za područje Kvarnera i zapadne Istre za sutra je na snazi crveno upozorenje Meteoalarma zbog mogućeg olujnog vjetra. Za unutrašnjoj Istre, pod velebitskim i riječkim područjem na snazi je narandžasto upozorenje Meteoalarma zbog moguće obilne oborine i jake grmljavine.

Istramet piše kako uz jači razvoj oblaka u kraćem vremenskom roku sutra može pasti i više od 50 mm kiše.

 

TEMPERATURA U SRBIJI PADA ZA 10 STEPENI

Tokom današnjeg dana očekuje se pretežno sunčano i toplo vrijeme, a poslije podne na sjeveru i u planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Veće naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i pojačanim sjeverozapadnim vjetrovima zahvatiće u toku noći prvo sjeverozapadne krajeve.

vbtk9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtnpjn01eqv8vmzeyytnlyjfizjy0zthkzju3njm4n2i5zdezzdgzzguuanblz5gtas0cqgcbotab

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano i toplo. Vjetar slab i umjeren, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 20 a najviša dnevna oko 31 stepen.

U petak se očekuje začajna promjena vremena, naoblačenje koje će u ranim jutarnjim satima zahvatiti sjeverne i zapadne dijelove, tokom prijepodneva i sredinom dana će se proširiti i na ostale predjele uslovljavajući kišu, pljuskove, grmljavinu, osjetan pad temperature kao i jak, povremeno olujni vetar. Do promjene vremena dolazi uslijed premještanja hladnog fronta preko područja Srbije.

 

 

Ne propustite